A világ legritkább bálnáját filmezték le Thaiföldön - videó

bálna Thaiföld
Vágólapra másolva!
A világ legritkább bálnáját a történelem során másodszor sikerült filmre venni, ezúttal Thaiföld partjainál. Egy turistákból álló csoport egy hajón Phuket közelében egy újévi kirándulás során vette észre a titokzatos, teljesen fehér állatot.
Vágólapra másolva!

Turisták kaptak lencsevégre egy ritka Omura-bálnapárt, amely együtt úszott az Andamán-tengerben. Az egyik példány teljesen fehér volt. A turistacsoport egyik tagja január 5-én tette közzé a videót a Facebookon.

A felvételeken látható, ahogy az egyedülálló, teljesen fehér állat a hajó mellett úszik, miközben a turisták csodálkozva nézik.

Ez az első alkalom, hogy egy teljesen fehér Omura-bálnát láttak Thaiföldön.

Vadvédelmi szakemberek keresést indítottak az állat felkutatására, hogy megjelölhessék, de egyelőre nem jártak sikerrel.

Az akció azonban mégsem volt teljesen sikertelen, mert négy másik Omura-bálnát is azonosítottak. Ezek a Phi Phi szigetek, a Mézeshetek-sziget és a Korall-sziget közelében úszkáltak és táplálkoztak. Az omura alfajokat először 2003-ban azonosították.

Az élőlények teste hosszú és vékony, ami miatt kígyószerűnek tűnnek, hátúszójuk pedig kicsi és ívelt.

Az Omura-bálnák akár 12 méter hosszúra is megnőhetnek, súlyuk pedig elérheti a 19 tonnát.

Általában trópusi és meleg tengerekben élnek. Az Omura-bálnákról olyannyira kevés az információ, hogy a tudósok sem tudják, hány példány létezik belőlük - írta a Daily Mail.