Turbulenciába került egy repülőgép, az utaskísérők megsérültek

Vágólapra másolva!
A British Airways Szingapúrból London Heathrow-ra tartó járatán dolgozó utaskísérők agyrázkódást kaptak, miután intenzív turbulencia lépett fel a repülőút során. Két utaskísérőnek eltört a lába is egy esés következtében.
Vágólapra másolva!

A repülőgép személyzetének öt tagja, akik nem voltak bekötve, a 12 másodperces váratlan légörvény során elestek, miközben az utasszállító géppel Szingapúrból a Heathrow repülőtérre tartottak.

A csoportból ketten lábtörést szenvedtek, egy dolgozó agyrázkódást kapott.

A B777-es repülőgép körülbelül 9000 méter magasságban repült, amikor zivatarba ütközött. A személyzet több tagjának rögzítenie kellett a repülőn lévő berendezéseket és felszereléseket - ételeket, italokat, kocsikat - azért, hogy megakadályozzák a további károkat. Ekkor sérültek meg a légitársaság munkatársai.

A turbulencia akkor keletkezett, amikor este a Bengáli-öböl felett repültek a nyáron. A kapitány korábban elővigyázatosságból bekapcsolta a biztonsági öv használatára figyelmeztető jelzéseket és figyelmeztette a 17 fős személyzetet:

A kapitány kezdetben enyhe turbulenciára számított a radar adatai alapján. A légiforgalmi irányítók engedélyt adtak arra, hogy a járat 20 tengeri mérfölddel jobbra térjen el az útvonaltól, hogy elkerülje a rossz időjárást, mivel a személyzet balra villámokat látott. A jelentés szerint kevesebb mint két perccel később semmi sem volt látható a radaron, a repülőgép azonban mégis egy körülbelül 12 másodpercig tartó erős turbulenciában találta magát.

A 244 utas között két orvos is volt

ők látták el a személyzetet, majd a gép visszafordult Szingapúrba, hogy kórházba szállítsák őket.

A gépen lévő orvosok használni tudták a repülőgép fedélzetén lévő orvosi készletet, és intravénás fájdalomcsillapítót adtak be a sérülteknek

- írta a Mirror.

Az utasok közül senki sem sérült meg.

A pilóta a jelentésében azt írt: