Nagy bajban Ukrajna: Zelenszkij már a NATO-nak könyörög

Zelenszkij
Volodimir Zelenszkij
Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ismételten megerősítette országa NATO-csatlakozási szándékát a szervezet főtitkárával, Jens Stoltenberggel folytatott megbeszélésén Davosban kedden - közölte az ukrán elnöki hivatal.
Vágólapra másolva!

Az ukrán elnök a Világgazdasági Fórum (WEF) éves ülésének keretein belül Stoltenberggel tartott megbeszélésén reményét fejezte ki, hogy a NATO még az idén olyan döntéseket hoz, amelyek közelebb viszik országát a csatlakozáshoz.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (b) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy Ukrajnát támogató megbeszélésen vesz részt a Világgazdasági Fórum 54. találkozóján, Davosban, 2024. január 16-án. Az idei tanácskozást január 15. és 19. között tartják a svájci városban Forrás: MTI/EPA/Bloomberg pool/Stefan Wermuth

Zelenszkij tájékoztatta Stoltenberget a fronton kialakult helyzetről is, és megköszönte a NATO folyamatos támogatását is - derül ki az elnöki hivatal közleményéből. Zelenszkij hangsúlyozta az ukrán légvédelmi rendszer megerősítésének fontosságát is.