Óriási botrány, csalhattak a világ legidősebb kutyájának a korával

Vágólapra másolva!
A hivatalos Guinness rekord szerint a világ legidősebb kutyája Bobi, aki tavaly, 31 évesen halt meg. Most azonban egyre többen kételkednek az állat korában, állatorvosok is, ezért felfüggesztették a rekordot. A kutya korábbi gazdája szerint ez azért van, mert nem az állatorvosok által ajánlott tápokkal etette a kedvencét.
Vágólapra másolva!

A Portugáliában élő Costa család házi kedvence volt Bobi, aki a Guinness rekord szerint

31 évesen és 165 naposan pusztult el, ezzel jelenleg ő a világ legöregebb kutyája.

Most azonban megkérdőjelezik ezt a rekordot, mivel több állatorvos szerint sem lehet ezt minden kétséget kizáróan bizonyítani.

Az egyik érvük a kételkedőknek az, hogy Bobi egy fajtiszta kutya volt, az Alentejo masztiffok pedig nem élnek tovább 12-14 éves kornál. A kutya korát a portugál kormány kisállat-adatbázisa egyértelműen bizonyítja, de egy magazin kiderítette, hogy Bobi 1992-es születését ezen felül semmi sem támasztja alá.

A kutyáról készült régi képeknél is felmerült annak a gyanúja, hogy egy teljesen másik állat szerepel azokon.

A Guinness rekord hivatalos vizsgálatot indított az ügyben és felfüggesztették Bobi rekordját. A kutya gazdája szerint azért vonják kétségbe az állatorvosok mert

elmondta, hogy a kutyáját emberi étellel etette, nem pedig táppal, amit ajánlani szoktak az orvosok.

Bobi előtt egy másik kutya, az ausztrál Bluey tartotta a rekordot 29 évvel – írja a BBC.

Korábban az Origo megírta, hogy a világ legidősebb teknőse 190 éves, a legidősebb egér több mint 9, a legkorosabb macska pedig 26 éves.