Holtan találtak meg egy skót kerékpárost, miután gombát evett

Vágólapra másolva!
Holtan találták Olaszországban az eltűnt skót kerékpárost, Steven Harpert, aki vadgomba fogyasztása után lett rosszul, majd lezuhant egy szikláról. A 38 éves férfi még tavaly indult el Dundee-ból, hogy Indiába kerékpározzon, de eltűnt. Idősebb testvére, Dale Harper e hónap elején Olaszországba repült, hogy azonosítsa testvére holttestét.
Vágólapra másolva!

A kétgyermekes családapa, a 38 éves Steven Harper még tavaly indult el Dundee-ból, hogy Indiába kerékpározzon, de egy idő után elérhetetlenné vált és nem lehetett vele felvenni a kapcsolatot.

Steven miatt családja decemberben kezdett el aggódni.

Az utolsó információ vele kapcsolatban az volt, hogy Monaco közelében vadgombát gyűjtött, főzött és evett.

Utolsó üzenetében Steven azt mondta a sógornőjének, hogy rosszul van, és úgy érzi, hogy olyasmit evett, amit "nem kellett volna".

Mára kiderült, hogy Steven egy órával az üzenet után, tavaly november 23-án lezuhant egy szikláról Ventimigliában, néhány kilométerre a francia-olasz határtól - írja a The Scottish Sun.

Testvérét, Dale-t röviddel karácsony után felhívták, hogy találtak egy holttestet, amelyre illik Steven személyleírása, ő pedig január elején kirepült Olaszországba, hogy azonosítsa Steven-t.

Egy Facebook-bejegyzésben Dale később megerősítette, hogy

- írja a The Telegraph.

Kiderült, hogy Stevent látták lezuhanni egy Ventimiglia kikötőjére néző szikláról; a baleset után a közelben dolgozó munkások a segítségére siettek, mentőhelikopter is érkezett, de Steven a zuhanás következtében fellépő belső vérzés miatt meghalt.

Steven útlevelét állítólag novemberben ellopták, ami késedelmet okozhatott az azonosításában.

Testvére szerint még várják a toxikológiai jelentést, de úgy tűnik, hogy Steven halálában közrejátszhatott, hogy valószínűleg mérgesgombát evett - írja a Sky News.