Hatalmas orosz támadás KIjev ellen, közel a totális ukrán összeomlás

Ukrajna, Ukrán, Orosz, Oroszország, háború, konfliktus, 2024.01.23.,
Swedish-made Archer Howitzer operated by Ukrainian members of the 45th Artillery Brigade fires toward Russian positions, in the Donetsk region, on January 20, 2024, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Roman PILIPEY / AFP)
Vágólapra másolva!
Az orosz erők keddre virradóra ismét légicsapásokat intéztek az ukrán főváros, Kijev és a kelet-ukrajnai Harkov város ellen, legkevesebb hatan meghaltak, körülbelül 40-en megsebesültek, több lakóház megrongálódott.
Vágólapra másolva!

A kijevi közigazgatás azt közölte, hogy a fővárost ért támadásban egy ember meghalt, Vitalij Klicsko polgármester pedig 18 sebesültről számolt be.

Egyre rosszabb a helyzet az ukrán hadseregben Forrás: AFP/Roman Pilipey

Ihor Terehov, Harkov polgármestere azt mondta, a városban öt halottról és 38 sebesültről lehet tudni. Hozzátette, hogy a csapások nyomán összeomlott egy többemeletes ház, és egyelőre nem lehet tudni, hányan rekedtek a romok alatt. A mentés elkezdődött a helyszínen - tette hozzá.

A Dnyipropetrovszk megyei Pavlovhradot szintén orosz támadás érte a város vezetése szerint, amely egy halálos áldozatról tett jelentést.

Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka kedden bejelentette, az orosz erők által az éjszaka folyamán kilőtt 41 rakétából 21-et meg tudott semmisíteni az ukrán légvédelem.