Börtönt kapott a férfi, aki agyonlőtt egy nőt, mert az rossz kapubejáróhoz tévedt

Vágólapra másolva!
Kedden másodfokon elítéltek egy férfit, aki halálos lövést adott le egy fiatal nőre, aki a barátai terepjárójával tévedésből behajtott a férfi kapubejáróba New York állam északi részén.
Vágólapra másolva!

Az esküdtszék bűnösnek találta a 66 éves Kevin Monahant, amiért tavaly áprilisban lelőtte a 20 éves Kaylin Gillist, miután a nő és barátai behajtottak a férfi hosszú, kanyargós kocsifelhajtójára. A fiatal nő azért keveredett véletlenül rossz felhajtóra, mert egy barátja házát kereste - írta a Magyar Nemzet.

Monahant gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják.

A Gillis család ügyvédje elmondta, hogy hálásak a per kimeneteléért.

A gyilkosságért kiszabható maximális büntetés 25 évtől életfogytig terjedő szabadságvesztés, amelyet az ügyészek Monahan március 1-jére tervezett ítélethirdetésénél fognak kérelmezni.

Gillis halálának éjszakáján a baráti társaság két autóval utazott egy másik személy házibuliját keresve, amikor tévedésből Monahan kocsifelhajtójára kanyarodtak.

Amint rájöttek, hogy téves a cím, vissza akartak fordulni, de Monahan kijött a házból és két lövést adott le. A második lövés Gillist találta el a nyakán, aki az anyósülésen ült - írta az AP News.

Monahant a birtokháborítókkal szembeni düh motiválta

- mondta Christian Morris helyettes kerületi ügyész.

Monahan a saját védelmében szólalt fel, és azt mondta, hogy azt hitte, hogy a feleségével közös házát betolakodók ostromolják, amikor látta a járműveket közeledni.

Azt mondta, először figyelmeztető lövést adott le, hogy elijessze a csoportot.

Azt mondta, hogy ezután megbotlott a tornácról kiálló szögekben, elvesztette az egyensúlyát, és a puska csak úgy eldördült.

- vallotta Monahan a múlt héten.