Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elkezdődött a nemzetközi vízfórum Japánban

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A tanácskozást észrevehetően beárnyékolta az iraki helyzet, ám a konferencia szervezőinek véleménye szerint a vízhelyzet valószínűleg jobban érinti majd a 21. század emberének életét, mint a jelenlegi iraki válság.

Forrás: cs. torontoHasimoto egykori japán miniszterelnök arra figyelmeztetett, rendkívül fontos, hogy a Föld lakosságában tudatosítsuk a vízhelyzet romlását. A Földön máris minden eddiginél nagyobb vízhiány, vízszennyezés és árhullám tapasztalható. 1950 óta több mint kétszer annyi vizet használ el az emberiség. Minden hatodik ember vízhiánytól szenved. A szennyezett víztől évente 200 millió ember betegszik meg. A Föld vízfogyasztásának 75%-át a mezőgazdaság, 20%-át az ipar használja el - vagyis többségében pocsékolja el.

A III. Világvíz Fórum honlapjahttp://www.world.water-forum3.com/

A jelenlegi cél az, hogy 2015-ig felére csökkentsék a vízhiányban szenvedők számát, és biztonságos higéniai berendezéseket telepítsenek. A vízhelyzet azonnali intézkedéseket követelne, amelyek viszont vitákon és ellentmondásokon futnak zátonyra. Egyesek szerint a Világvíz Fórum magánérdekeket szolgál, és költséges vízgazdálkodási technológia telepítését szorgalmazza ahelyett, hogy egyszerűbb vízvédelmi rendszerek kiépítését támogatná.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez