A Nyilas és a munka

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Javasolt szakmák:
Szakmáit lényeges tulajdonságaival összhangban választja meg. A helyhez kötött munkakör elkedvetleníti, s ezért inkább a sok utazással, kalanddal járó szakmákat kedveli. Lehet vadász, misszionárius, telepes vagy orvos, pedagógus, bíró, főhivatalnok. Mivel nagy állatbarát, lehet állatorvos, idomár, állattenyésztő stb. Vonzódik az egyházi tisztségekhez, valamint a zenével kapcsolatos foglalkozásokhoz.

A Nyilas főnök:
Ez a beosztás ugyanúgy megfelel és ugyanúgy elfogadható számára, mint bármely más tisztség. A Nyilas főnök elegendő eredménnyel rendelkezik e beosztás betöltéséhez, inkább magatartásbeli erényekről van szó nála, semmint arról, hogy különlegesebb képességekkel rendelkezne egy intézmény, vállalat, vagy gyár vezetői tisztségének ellátásához. Egy közösség élén állva továbbra is megőrzi lelkesedését, dinamizmusát, jókedvét, s nyíltan véleményt nyilvánít a felmerülő kérdésekben.

Olykor nyers, őszinte, de sohasem rosszindulatú. Magatartásában a törekvés és a nemeslelkűség nem zárja ki egymást, s mindig megtalálja a kellő módját annak, hogy összebékítse jellemének e két összetevőjét.

Általában barátságos, kedves (olykor azonban ingerlékeny), nagyon bátor és teljes erőbedobással küzd céljai megvalósításáért. Ezért rendszerint győztesen kerül ki a harcból. Bár felületesnek tűnik, (és gyakran az is), a küzdelem előtt igen jól megszervezi erőit és rendkívül módszeresen méri fel a helyzetet, tervezi meg támadó vagy védekező hadmozdulatait.

Hogy kell fizetésemelést kérni a Nyilas főnöktől?
Állj az oldalára, és a közös győzelem után kérd el a részed a "hadi zsákmányból". A Nyilas főnök harcos, aki vele van, azt minden jóból részesíti, aki azonban ellene törekszik, tönkre teszi.

A Nyilas munkatárs:
Nem mondható el róla, hogy tapintatosabb lenne, vagy kevesebbet hibázna másoknál. Bár nem tekinthető a melléfogások bajnokának, mégis, bármikor szolgálhat meglepetéssel. Ez mulatságos lehet a kívülálló számára, aki azt látja, miként vág feljebbvalója fejéhez egy sereg kellemetlen igazságot. Senkinek sem kegyelmező gunyorossága ellenére a Nyilas beosztott sohasem akadékoskodik a munka nehézsége vagy mennyisége, fizetésének összege miatt.

A sztrájkolók lajstromán minden bizonnyal ő lesz az utolsó - ha egyáltalán rajta lesz. Mindebből azonban nem szabad arra következtetni, hogy vissza lehet élni ezzel a tulajdonságával, mivel tudatában van jogainak és érdekeinek, és felháborodik, ha mindezeket érezhetően lábbal tiporják. Ilyenkor jó lesz vigyázni, mert a Nyilas mesterlövész!

A hálátlan munkaköréről és tönkretett életéről szüntelen siránkozása néha megtévesztő lehet. Ilyenkor fölmerül a kérdés: "Hova lett a jól ismert lelkiismeretes, dolgos, nagyvonalú Nyilas?" Biztosra vehető, hogy nem távozott messzire, hiszen a siránkozás csak kibúvó, hadicsel, amit a Nyilas alkalmaz olykor (vagy állandóan), elterelve a figyelmet ezáltal valódi szándékáról, s megtéve eközben a kellő hadmozdulatot. Még ha ilyen esetekben kevésbé is őszinte, mint máskor, mégis bízni lehet igazságérzetében és bajtársiasságában.

A többi csillagjegy meloszkópja:

Vízöntő (01.21.-02.19.)
Halak (02.20.-03.20.)
Kos (03.21.-04.20.)
Bika (04.21.-05.20.)
Ikrek (05.21.-06.21.)
Rák (06.22.-07.22.)
Oroszlán (07.23.-08.22.)
Szűz (08.23.-09.23.)
Mérleg (09.24.-10.23.)
Skorpió (10.24.-11.22.)
Bak (12.22.-01.20.)

HarmoNet