Friss spenótlevelek sült gombával

Vágólapra másolva!
Kaldeneker György szakács hétről hétre finomságokat ajánl oldalainkon. A héten spenótos ételek receptjeit mutatja be.
Vágólapra másolva!

Vásároljunk friss spenótót. Tisztítsuk meg és mossuk meg legalább három vízben. Tegyük csepegtetőtálba, és várjunk addig, amíg a víz teljesen lecsepeg. A spenótból tegyünk egy nagy halmot mélytányérba. Szórjunk a tetejére kockára vágott paradicsomot vagy szeletelt hónapos retket. Csorgassuk meg olívaolajjal és balzsamecettel.

Ehhez a salátához csiperke, laska és a shiitaki gomba a legmegfelelőbb. A gombákat mossuk meg alaposan, majd vágjuk nagy darabokra.
Öntsünk serpenyőbe kevés olíva olajat, forrósítsuk fel, és tegyünk bele egy nagyobb marék gombakeveréket. Igen magas hőfokon, hirtelen süssük meg. Fűszerezzük kakukkfűvel, durvára darált borssal, és a legvégén ízesítsük kevés sóval. A gombát nem kell pirosra sütni, elég ha átforrósodik, s így forrón, az előkészített spenót tetejére szórva tálaljuk.
Még finomabb, ha a kész gombás saláta tetejét ropogósra sütött baconkockákkal szórjuk meg.