Jó ízlés, elegancia minden alkalomra

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Esküvő

Mielőtt eldöntenénk, mit vegyünk fel, először azt tisztázzuk, mit ne! Kerülendők a hosszú, túldíszített ruhaköltemények, csakúgy, mint a kis koktélruha, mely nem illik ehhez az alkalomhoz. Válasszunk inkább klasszikus kosztümöt vagy egy szolid rövid ruhát szandállal vagy egyszerű, elegáns körömcipővel! Kerüljük a csillogó alkalmi cipőket és táskákat! Kiegészítőnek divatos ékszereket és egyszerű, kisméretű kézitáskát ajánlok.

Temetés

A végső búcsún a feltűnő viseletnek természetesen nincs helye, de ez nem azt jelenti, hogy automatikusan tetőtől talpig feketébe kellene burkolóznunk. Ma már több szín viselése is megengedett. Választhatunk szürkét, barnát, teveszínt, sötétkéket, vagy bármilyen komoly, sötétebb árnyalatot. A térdet takaró hosszúságú ruha egy klasszikus gyöngysorral vagy fülbevalóval talán a legmegfelelőbb erre az alkalomra.

Formális alkalmak

Ha a meghívóban az áll: Black-tie
Ez a meghívás valószínűleg egy elegáns estélyre szól, ezért a nagyestélyi kötelező! Kiegészítők: pántos szandál és egy kis, dekoratív és a ruha színéhez illő kézitáska.

Ha a meghívóban az áll: Black-tie optional
Választhatjuk a fentebb leírt "fekete nyakkendős" stílust, de öltözhetünk kevésbé formálisan is. Nappalra ajánlott a kosztüm vagy a háromnegyedes hosszúságú ruha, estére pedig a koktélruha vagy a nagyestélyi.

Ha a meghívóban az áll: White-tie
Itt kell a legelegánsabbnak lenni. Válasszunk ujjatlan vagy vállpánt nélküli földig érő nagyestélyit, elegáns cipőt és kis, gyöngyökkel kirakott táskát! A hosszú szárú kesztyű kiválóan illik ehhez az összeállításhoz.