Őszi smink - lépésről lépésre

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
A Fülöp-szigeteki születésű sminkművész és imázstanácsadó, Lyn de Gara hétről hétre sminkelési, öltözködési, stílustanácsokkal látja el olvasóinkat. Szeretnél hozzád illő sminket vagy frizurát? Részletes információk Lyn de Gara tanfolyamairól

Vigyünk fel alapozót homlokunkra, orcánkra és állunkra. Egy tiszta, nedves kozmetikai szivaccsal finoman, egyenletesen dolgozzuk a bőrbe a krémet, ne hagyjunk foltokat!

Forrás: Lyn de GaraA szemöldök és a szemhéj közti bőrt semleges bézs-rózsaszín szempúderrel vonjuk be. Használjunk széles ecsetet!

A pillantás mélysége fokozható, ha a külső szemzugot és a szemhéj felső vonalát kihangsúlyozzuk. Közvetlenül az alsó szempillák alatt folytassuk a kontúrvonal megrajzolását. Dolgozzuk el a szivacs végével. Ezután következhet a szempillaspirál.

Forrás: Lyn de Gara
Forrás: Lyn de Gara

A rúzs tartósabbá tehető, ha először kontúrozzuk az ajkakat. Középről kiindulva haladjunk a szájzug felé. A rúzst ecsettel vigyük fel, így egyenletesebb és tartósabb hatást érhetünk el. Ajkunkat pici szájfénnyel még csillogóbbá tehetjük.

Tartósítsuk sminkünket púderpamaccsal fölvitt arcpúderrel, majd egy nagy ecsettel töröljük át az arcunkat, hogy a fölösleges púder leperegjen.

Forrás: Lyn de Gara
Forrás: Lyn de Gara

Ezután színesíthetjük arcunkat arcpírral, de arra ügyeljünk, hogy csak a járomcsontunkra kerüljön, ahonnan ecsettel fölfelé, a halánték irányába finoman eldolgozzuk.