Elegáns kalap és karcsú boka

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A kalap évszázadok óta a nők kedvenc viselete, hiszen évszaktól függetlenül, bármikor hordható. Nyáron a tűző nap ellen véd, télen a hidegtől óvja érzékeny hajhagymáinkat. De ne feledjük, hogy az ideális kalap nemcsak véd és óv az időjárás viszontagságai ellen, hanem díszíti, szépíti viselőjét, elvarázsolja a női arcot, igézővé teszi a pillantást.

A tél felé közeledve el kell döntenünk, hogy kabátunkhoz sportos sapka illik inkább, vagy egy dekoratív kalap.

Sokan azért idegenkednek a kalaptól, mert féltik a frizurájukat, vagy attól tartanak, hogy nincs "kalaparcuk". Megnyugtathatok mindenkit: aki jól választ, megtalálhatja a számára legelőnyösebb formájú, anyagú és színű kalapot.

Mivel a kalap kiegészítő, ezért alkalmazkodnia kell a felsőruházathoz. A tökéletes megjelenés érdekében figyeljünk a kabát, a kendő vagy sál, a lábbeli, a kalap és a kesztyű stílusának, színének és anyagának összhangjára!

Forrás: MTIForrás: MTI

A kalap legfontosabb részei a fejrész, a szélek és a karima. Az őszi-téli kalapdivat a hatvanas-hetvenes éveket idézi. A meleg őszi színek mellett válasszuk a fehér finom árnyalatait! A viszonylag magas fejrészű, puha karimájú fejfedők a legdivatosabbak.