Útmutató férjeknek a nehéz napokra

Vágólapra másolva!
Mi kezelhetőek vagyunk, csak a férfiak ritkán olvassák a kezelési útmutatót hozzánk. A női nemnek talán egyetlen egyede sincs, akit még ne ért volna az a vád, hogy hisztis. Ilyenkor legszívesebben toporzékolnánk dühünkben, hiszen kit ne hozna ki a sodrából, ha a szeretett társ - miután átnyargalt a frissen felmosott lakáson sáros bakancsban - jogos felháborodásunkat egyszerűen elintézi egy "Már megint min hisztizel?" félmondattal.
Vágólapra másolva!

Az esetek nagy részében nincs igaza a férfiaknak, ha viszont igen, akkor legtöbbször a biológia tehet róla. A menstruációt megelőző napokon, sőt az ideje alatt ugyanis jellemző, hogy idegesebbek, ingerlékenyebbek, érzelmileg labilisabbak a gyengébb nem képviselői.
Ezeken a napokon szintén jellemző tünet, hogy a bőr is érzékenyebb az érintésre, ezért ilyenkor egy kedves simogatás is más reakciókat válthat ki. Ha ebben az esetben a férfi nem tudja "kezelni" a nő megváltozott hangulatát, máris kész a sértődés.

Mi hát a teendő?

Mivel életünk során átlagosan ötszázszor menstruálunk, érdemes lehet használati útmutatót adnunk magunkhoz. Magyarázzuk el partnerünknek finoman, mit hogyan tegyen azokon a napokon.

- Legyen türelmesebb ezeken a napokon!
- Időzítsen minimum napi egy bókot!
- Még véletlenül se tegyen megjegyzést, miszerint "mintha kicsit híztál volna, drágám, az utóbbi napokban"!
- A férfi legyen ilyenkor előzékeny, segítőkész.
- Nem árt, ha a partner fegyvertárában van recept a masszírozásra. Már a háti szakasz simogatása is megnyugtató hatással van a nőkre.
- Egy jó masszázs bemelegítő lehet egy meghitt szexhez is, feltéve, hogy kívánjátok. Tilosnak mindenesetre nem tilos.
- Ne szervezzen párunk nagy társasági programot: ilyenkor jobbak a meghitt vacsorák és összebújások.
- És végül a legfontosabb tanács: A hisztis nőt legkönnyebben megértéssel lehet levenni a lábáról.

A fenti jó tanácsokkal a férfi könnyebben jut célba, különösen akkor, ha mindeközben a nő sem hagyja el magát.