Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elek Ányos: mókamesterségből kitűnő

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Forrás: Hölgyfórum
Ányos már gyermekkorában is mindenkit megnevettetett

Ányost 7 éves korában az anyukája vitte el az első színészválogatásra a Nemzeti Színházhoz. A rendezőnek megtetszett vidám, bolondos lénye, látta, hogy a kisfiú ösztönösen szeret és tud is játszani - kiválasztotta hát a Dr. Zsivago című darabba a gyermek Zsivago és a felnőtt Zsivago kisfia szerepére. Innentől kezdve aztán folyamatosan hívták a fővárosi színházak kisebb-nagyobb szerepeire - az új gyerekszínészt jegyezni kezdte a szakma.

Mókás, közvetlen természetéért sok idősebb "kolléga" is szívébe zárta, és segítője, mentora lett. Ányos a mai napig nagy szeretettel emlegeti Bubik Istvánt, Gazdag Lászlót, Mult Istvánt, Vallai Pétert, és bátyját, Ladányi Krisztiánt, akiktől mind emberileg, mind szakmailag sokat kapott.

Az első számú "tanítómester" azonban mégiscsak Földessy Margit, aki - oly sok fiatal tehetséghez hasonlóan - Ányost is a szárnyai alá vette. Hozzá nem csupán a tanulás, de az utánozhatatlan hangulat kedvéért is jár. Egyik kedvenc anekdotája is a "margitos" társulathoz kapcsolódik.

A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darabban Ányos a rendőr szerepét kapta. Volt a szövegének egy részlete, melyet sehogy sem bírt megjegyezni, ezért rendszeresen papírból puskázta ki a néhány sort. Erre persze a többiek is rájöttek, és az utolsó előadáson a szövegbe rejtettek egy obszcén szót, amelyet ő automatikusan felolvasott. A közönség soraiból csupán annyit lehetett látni, hogy mintha egy betegség terjedne szét a színpadon, mindenki elkezd rázkódni a visszafojtott nevetéstől.

Ányos is nagy mókamester, minden alkalmat megragad, hogy jókedvre derítse környezetét. Valószínűleg emiatt esett éppen rá a választása annak a szerkesztő hölgynek, aki az RTL Klub Reggeli című műsorába Ányost szemelte ki a rikkancs fiú szerepére. 16 évesen tehát leszerződtették az egyik legnépszerűbb hazai TV-csatornához, hogy a humoros lapszemlével hajnalonként egy mosolyt csaljon frissen ébredt, morcos ábrázatunkra.

Miután a "rikkancskorszak" lezárult, Ányos új feladatot kapott. Hetente kétszer a Gyereksarok rovatban fabrikált könnyen és gyorsan előállítható játékokat kicsiknek, így ő lett az RTL Klub "manuális főbütykölője". Ezt még jobban élvezte, mint a rikkancskodást, hiszen nagyon szereti a gyerekeket, és adásról adásra maga találhatta ki a játékokat, melyeket elkészített.

Forrás: Hölgyfórum
Forrás: Hölgyfórum

A sok pozitív visszajelzés is nagy örömet okozott neki: képeslapokat, leveleket kapott a stúdióba, megállították az utcán gratulálni, meghívták iskolákba, barkácsolni a gyerekekkel.

Mire az RTL Klubhoz került, Ányos már baráti viszonyban volt a kamerákkal, hiszen mint gyerekszínészt annak idején számos film, tévésorozat és reklám forgatására hívták. Különösen büszke rá, hogy angolul is játszhatott - a Jesus and Mary című CBS-filmben egy bandavezért alakított. Szerepe ráadásul lehetőséget adott rá, hogy a verekedős jelenetekben felhasználja mindazt, amit hosszú évek alatt egy kaszkadőriskolában tanult meg.

Ányos most 21 éves. Fiatal, lelkes és tehetséges. Biztosak lehetünk benne, hogy még sokat hallunk róla.

Gutman Bea

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről