Műfogakat kapott egy idős elefánt

Vágólapra másolva!
Thaiföldön egy öreg elefántnak műfogsort helyeztek fel. A nyolcvanéves ormányos, Morakot, a nyugati tartománybéli Kancsanaburiban él egy állatparkban. A Bangkok Post jelentése szerint az idős állat elvesztette a fogait, és képtelen volt megrágni a táplálékát.
Vágólapra másolva!

Forrás: North Dakota Univ.Az elefánt az evés hiánya miatt annyira legyengült, hogy négyszer esett össze, láncokkal kellett kikötniük egy magas faághoz, hogy álló helyzetben tudják tartani, sóoldatos injekciókat, vitaminokat és antibiotikumokat kapott.

Az elefántok négyszer cserélnek fogakat életük alatt, de miután az utolsó rágófogaikat is elveszítik, gyakran pusztulnak el rosszul tápláltság vagy éhezés miatt. Az állat gondozója, Somsak professzor egy U alakú műfogsort tervezett, amely 6 hüvelyk széles és 6 hüvelyk hosszú. Acélból készült, szilikon és műanyag tartozékokkal, és altatás alatt helyezték be az elefánt szájába. Somsak professzor nem tudja, hogy végeztek-e már hasonló műfogsor-behelyezést elefántok esetében, állat-fogorvosok azonban már rengeteg fogpótlást hajtottak végre vadállatoknál.