Mindent  a szépségért - második forduló

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Az én sztorim pályázat második nyertese Nagy Emese, jutalma egy 10 órás NetQuick csomag.
Nyereménye átvételéről e-mailben értesítjük.
Gratulálunk!

Nagy Emese
Óvatosan a hajfestéssel

Kevés nő van, aki még nem próbálta ki a hajfestést vagy a hajszínezést. A kozmetikai üzletek polcain hemzsegő, gyönyörű hajkoronás modelleket ábrázoló dobozok magukra vonják a hölgyek figyelmét, akik egyszerre szeretnének csábító vörösek, naiv szőkék vagy céltudatos feketék lenni. Így járok én is, valahányszor csak betévedek egy ilyen helyre.

Tavaly nyáron történt, amikor a férjemmel a legjobb barátja esküvőjére készültünk. Az esküvőt megelőző este úgy határoztam, "felfrissítem" a hajszínem. A párommal mentem festéket venni, aki a legtöbb férfival ellentétben nyitott a női dolgok iránt - nem utál vásárolni, tanácsot ad, ért a divathoz, sminkhez, jó ízlése van, és bátor. Nagyon bátor. Ezen a délutánon úgy gondolta, a platinaszőke hajam legyen a múlté, lekapott a polcról egy gránátalma-vörös festéket, és határozottan kijelentette, hogy ez a vörös sokkal jobban állna a zöld szememhez.

Először teljesen elzárkóztam az ötlettől, mert szeretek szőke lenni, de később arra gondoltam, azért beteszem a kosárba a festéket, majd ha kísérletező kedvem lesz, kipróbálom. És lett. Még aznap este. Igen ám, de a hajam akkor még hosszú volt, és ahogy elkezdtem befesteni, a festék csak fogyott és fogyott. Este nyolc óra volt, amikor rájöttem, hogy a másnapi esküvőre csak a hajkoronám felét sikerül vörösre befestenem, a másik fele szőke marad.

A párom riadtan futott újabb festékért - zárás előtt két perccel még beengedték -, és vett egy doboz festéket, de amit az alatt a fél óra alatt átéltem, azt nem kívánom senkinek. Már elképzeltem magam, amint a násznép figyelme az ara helyett a "kétszínű" nőre koncentrálódik, és már hallottam a gunyoros megjegyzéseket a hátam mögött: "én mindig mondtam hogy valami nincs rendben ezzel a nővel", "sosem volt szép, de most úgy néz ki ezzel a hajjal, mint Szörnyella".

Az átizgult fél óra után sikerült a maradék hajam színét is teljesen átfesteni, így a másnap délelőtti esküvőn kénytelen voltam újra bemutatkozni az addigi ismerősöknek, akik csak igen kis számban ismertek meg az új hajszínemmel.

Most ismét szőke vagyok, már lassan egy éve, de közeleg a legjobb barátnőm esküvője. Lehet, hogy valami új hajszínt kellene kipróbálnom?

A pályázatra beérkezett érdekes történek között válogattunk:

Rosta Zsuzsanna
Gondolatok a szépségről

A nők nehéz lépcsőfokokon sétálnak felfelé. Ha szerencséjük van, a lépcső tetején a nagy Ő várja őket. De ne rohanjunk ennyire előre.

Először is nem árt a mai trendnek megfelelő frizura. A fodrász után irány a kozmetikus, hogy az időközben kiújult pattanásainkat eltüntesse és kipróbálja rajtunk a tavaszi divatszíneket. Ha nincs rá időnk, hogy testünk részleteit magunk borotváljuk, akkor maradjunk a kozmetikusnál, aki tetőtől talpig leszőrtelenít. A fájdalom egyes helyeken nem mindig elviselhető. Az igazi bombázók már tavaly megkezdték a szolárium látogatását. Ruhatárunk kicserélése és néhány szexi fehérnemű vásárlása nélkülözhetetlen napirendi téma. A további ötletek egyénre szabottak. Fogyókúrázhatunk, hogy beleférjünk a tavalyi bikininkbe. Sportolhatunk, kinek saját kedve, igénye és ideje szerint. A formás, kidolgozott idomok könnyen felkeltik a nyári hőségben az ellenkező nem figyelmét. A fogorvosnál töltött hosszú óráknak is meglesz az eredménye. Pénztárcánk vékonyodik, kiálló fogainkra fogszabályzó kerül, és káprázatos mosolyunk megszelíditi még a utunkba kerülő veszélyes zsákmányt is.

Ha mosolyunkat viszonozza, aggodalom nélkül elbeszélgethetünk vele az időjárásról, a politikáról, és ha
izmos a bokája, semmiképp ne hagyjuk ki a sportot. Ha a leírtakat megvalósítjuk, nyugodtan hátradőlhetünk a tévé előtti székben. Mi mindent megtettünk a siker érdekében. A többi már nem rajtunk múlik.

* * *

Böszörményiné
Igaz mese

Négy évvel ezelőtt történt. Akkoriban nagyon magam alatt voltam, és a gondjaimra a megoldást a kábítószerben kerestem. Megközelítőleg két évig voltam drogos, és tiszta pillanataimban nagyon vágytam egy társra.

Egyik ilyen pillanatban a Jóistenhez "imádkoztam". Arra gondoltam, bármire képes lennék, még a drogot is abbahagynám, és új életet kezdenék, ha sikerülne egy erős társat találni. Akkoriban már mindennel próbálkoztam: lefogytam, hirdetést adtam fel, szórakozni jártam, de nem tudtam megfelelő partnert találni.

A fohászkodásom után nem sokkal megismerkedtem egy fiúval. Egyből beleszerettem, hiszen pont olyan volt, amilyenről mindig is álmodtam. Persze neki nem mondhattam meg, hogy egy akaratgyenge drogos vagyok. A legjobb formámat hoztam - az ő szemében példás családanyává váltam. Mikor jött hozzám, finom ételeket főztem neki, mostam, takarítottam, csak úgy csillogott az egész lakás - igazi kis angyallá váltam. Persze, azt nem tudta, hogy mikor megismertem, négy napra bezárkóztam, és a kínok kínjával megpróbáltam leszokni a kábítószerről. Sikerült, legyőztem önmagamat!

Most már négy éve élünk együtt boldogan, a környezetünkben mindenki minket irigyel. Van már egy közös fiunk is, aki gyönyörű: igazi szerelemgyerek. Azt hiszem, ez egy szép, tanulságos történet, és a legszebb benne az, hogy igaz.

* * *

Szirmai Valéria
Súlyproblémák

Jó pár évvel ezelőtt volt egy időszakom, amikor szerettem volna nagyon jól kinézni, de volt egy kis súlyfeleslegem. 15 kilóval voltam több, mint kellett volna. A felesleges kilók akkor kezdtek leginkább zavarni, amikor nagyon megtetszett nekem egy srác, de érzelmeim nem találtak viszonzásra.

Ekkor drasztikus fogyókúrába kezdtem: nem ettem semmit, fogyasztóteákat iszogattam, esténként zacskószerűséggel tekertem körbe a derekamat, és hasizomfejlesztő gyakorlatok százait próbáltam ki. Ha jól emlékszem, körülbelül egy hét után kezdtem el rohamosan fogyni - a siker erőt adott a folytatáshoz. Úgy három hét múlva sikerült magam olyan karcsúvá varázsolnom, hogy elégedetten nézegettem magam a tükörben. Nagyon jó érzés volt soványnak lenni, de tudni kell, hogy teljesen le voltam gyengülve, és már hajnalban fel kellett kelnem, mert nem tudtam aludni az éhségtől.

A fogyókúra végén, és közben is nagyon vágytam a "normális" ételre. Azt hiszem, három hét után lehetett, amikor belekóstoltam a dédi által főzött bablevesbe: mennyei volt! Szinte az egész lábas levest felfaltam, meg utána, amit találtam, kezdve az egyszerű vajas kenyértől a süteményekig. Másnap ráálltam a mérlegre: egy kiló máris visszajött, valamit sürgősen tennem kellett.

Egy könyvben, amely gyógyszerekről és gyógyászati termékekről szólt, találtam egy hánytatószert, elmentem tehát a gyógyszertárba. Ott kérdezték tőlem, miért akarok ilyet vásárolni. Én erre azt feleltem, hogy a kutyámnak kell. A hánytató (ami lehet, hogy tényleg kutyáknak való volt) borzalmas ízével a hatása nem állt egyenes arányosságban - semmiféle hányingert nem éreztem. A patikában kaptam a hánytató mellé Ricinus olajat, amit az egész üveggel megittam. Egy kis idő múlva menni kellett a WC-re, de ahogy jöttem volna ki, máris menni kellett vissza. Csoda, hogy túléltem ezt az egészet.

Rövid idő múlva feladtam az önkínzást, és a nagy nehezen leadott kilóim igen hamar visszakerültek a helyükre. Senkinek nem ajánlom ezt a módszert, mert nem maradandó, és az egészségnek sem tesz jót. Másodsorban, így 32 évesen az a véleményem, hogy először magunkat kell elfogadnunk, és akkor a környezetünk is elfogad majd bennünket. A belső értékékek a fontosak, és az igényes megjelenés.

A szépségért mindent
Az én sztorim pályázat első szakaszában igen sok levelet kaptunk olvasóinktól.
Olvasson bele a történetekbe!

Fórum
A szépségért mindent?