Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Dunaterasz, az egy kilométeres ingyenes vidámpart

Vágólapra másolva!
A legnagyobb budapesti terasz háromhetes programja igényes kulturális kikapcsolódást, sportolási lehetőségeket és minőségi vendéglátást ígér látogatói számára.
Vágólapra másolva!

Július 13-án nyit a Dunaterasz 2004 ingyenes rendezvénysorozat Budapesten a Pázmány Péter rakpart és a Lágymányosi híd között. Az egy kilométer hosszú partszakaszon 20 helyszín ad otthont különböző kulturális, sport- és igényes szórakozást nyújtó események számára.

A kultúra területén a legjobb hazai DJ-k (Dj Minek, Superman, Infra Gandhi, Pedro, Badihali) és fiatal előadók zenéje (hip-hop, disco, jazz, chill out, funky) szórakoztatja a látogatókat, valamint filmvetítések és irodalmi beszélgetések adnak lehetőséget a kellemes időtöltésre. Különböző kiállításokat tekinthetnek meg az idelátogatók (mozgó kültéri szobrok és dinamizált térplasztikák, valamint Németh Dánielnek, a Magyar Narancs fotósának kiállítása), illetve különféle témákat, kérdéseket vitató kerekasztal-beszélgetéseken is részt vehetnek.

A sport kedvelői a rakparton kialakított sportpályákon, kerékpár-, gördeszka- és görkorcsolya-akadálypályákon kereshetik az izgalmakat, biztosítanak a szervezők kerékpártárolót és kerékpárbérlési lehetőséget is. A Tour de Hongrie, a legnagyobb hazai kerékpárverseny győztesei is ide futnak be augusztus 1-jén.

Az igényes vendéglátásról a rendezvény legnagyobb partnerei, a legjobb budapesti szórakozóhelyek gondoskodnak. Sőt, olyan szórakozóhelyeknek is lehetőséget nyújt a kitelepülésre a Dunaterasz, melyek nem rendelkeznek külső térrel. Így a Cha-cha-cha, a Szóda, a Bahnhof, a Télikert, a Moszkva tér bisztró is kiköltözik a teraszra, és a Süss fel napban is valóban sütni fog a nap augusztus 3-ig. A szervezők természetesen a gyerekekre is gondoltak, és különféle programokkal várják a kicsiket is.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Az A38 Hajó által szervezett Dunaterasz ötletét a tavaly nyáron sikeresen működő Hajóterasz és Budapest virágzó teraszkultúrája adta a hajó vezetőinek.

Az új, nagyszabású rendezvénysorozat nemcsak szerves része lesz Budapest életének, hanem hiánypótló kezdeményezés is egyben, hiszen eddig hiányzott az ingyenes tömegrendezvény a júliusi időszakban. Emellett igényes időtöltési lehetőséget nyújt a nyári szünetben sok szabadidővel rendelkező fiatalok számára, a külföldi vendégeknek pedig Budapest új oldalát mutatja meg. Nem utolsósorban egy újabb hagyományteremtő szórakozási lehetőséget ad a főváros számára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről