Csak egy barom idióta doppingolna nandrolonnal

Bernard Zielinski, súlyemelés
Poland's Tomasz Bernard Zielinski competes during the men's 94kg group B weightlifting event of the London 2012 Olympic Games at The Excel Centre in London on August 4, 2012. AFP PHOTO / YURI CORTEZ / AFP PHOTO / YURI CORTEZ
Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnok lengyel súlyemelő, Tomasz Zielinski állítja, ha valóban az 1990-es évek doppingszerét, a nandrolont szedné, akkor világrekordok sorát érte volna el az utóbbi időben. Ártatlannak vallja magát, és még mindig abban bízik, csak egy rossz átverés áldozata.
Vágólapra másolva!

„Az ideg-összeroppanás szélén állok, mert biztosan ártatlan vagyok. Az Európa-bajnokságon kívül még talán egy tucat alkalommal ellenőriztek idén, sohasem volt semmi probléma. Szombaton tudtam meg, hogy pozitív lesz az egyik A mintám, de még mindig nem hiszem el” – nyilatkozta a lengyel súlyemelő a Fakt.pl portálnak.

„Ahogy leszálltam a gépről, és megérkeztem az olimpiai faluba, egy óra múlva máris jöttek az ellenőrök. Furcsállottam. De azt, hogy a 90-es években használt nandrolont találtak a szervezetemben, még inkább.

Tomasz Zielinski Forrás: AFP/Yuri Cortez

Zielinski szerint a nandrolon egy nagyon primitív doppingszer, és ő szívesen fizetne is azért, hogy egy újabb mintát Lengyelországban vizsgáljanak meg. „Bízom benne, hogy kiderül, tiszta vagyok, mert akkor Rióban van valami baj a rendszerrel” – tette hozzá.

„Harcolni fogok azért, hogy tisztázzam a nevem, talán én leszek az első, aki megnyer egy ilyen doppingos csatát.

Nandrolonnal világrekordokat emelgetnék. Nem tudom, mi folyik itt, de ez már nem a sportról szól.”