Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Demszky választásra hív: ő vagy a levegő

Vágólapra másolva!
Demszky Gábor választási plakátján kampányának főbb témái - metró, levegő, új híd - futnak egymás alatt, a listán azonban szerepel Demszky neve is. A nevére mutató kis nyíl - az egér jele - pedig azt sugallja, mintha választani kellene a felsoroltak közül; vagy Demszky, vagy levegő. Az SZDSZ főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke szerint ez is egy lehetséges olvasata a plakátnak, de az általuk megkérdezettek többségének ez a plakát tetszett a legjobban a lehetséges verziók közül.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGODemszky Gábor a napokban utcára került választási plakátján kampányának főbb témáit sorolták fel egymás alatt, melyek a következők: levegő, tempó, metró, új híd. A felsorolásban azonban - tipográfiailag sem megkülönböztetve - szerepel a Demszky név is, mellette pedig egy kis nyíl jelzi, hogy őt kell választani. A plakát összességében azonban azt sugallja, mintha a felsoroltak közül kellene választani; vagy Demszky, vagy metró, vagy levegő.

A főpolgármester-jelölt kampányfőnöke szerint ez is egy lehetséges olvasata a plakátnak, bár nem ez volt a szándékuk. Elképzelhető, hogy aki nagyon sokat internetezik, abban felmerül, hogy ezek közül választani kell, de egyrészt a budapestieknek csak 20 százaléka rendszeres internetező, másrészt pedig az általunk megkérdezettekben nem merült fel ez a lehetőség - mondta az [origo]-nak Nyáry Krisztián, Demszky kampányfőnöke. A plakáttal azt szeretnék elérni, hogy Demszky nevével ezek a témák kapcsolódjanak össze, mert szerinte ezekre van szüksége a városnak. Sokan látták a terveket, és minden korcsoportnak ez a plakát tetszett a legjobban - mondta a kampányfőnök, aki azt is hozzátette, hogy a számítógép, az egér megjelenése sem véletlen, ezzel is arra akarnak utalni, hogy Budapestnek tempóváltásra van szüksége. Demszky kampányának főbb témáit pedig a közeljövőben megjelenő további választási hirdetésekben fogják részletesebben taglalni.

A plakát készítésének, kiválasztásának körülményeiről megtudtuk: a kampányfőnök különböző cégeknél dolgozó reklámszakembereket kért fel közös munkára, akik több plakáttervet készítettek. A terveket különböző korú embereknek mutatták meg, ők egyhangúlag ezt a plakátot választották. A kampányban részt vevő reklámszakemberek nevét nem árulta el a kampányfőnök, csak annyit mondott róluk, hogy sok reklám készítésében vettek részt korábban, Demszky kampányán azonban korábban nem dolgoztak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről