Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

House-panoráma a Citadelláról

Vágólapra másolva!
A Debut csapata július második péntekjére nagy bulit szervezett: a Citadella-gardenben Matthew Dekay mellett soron kívül John Digweed felfedezettje, Yunus Güvenen is nyomott egy szettet.
Vágólapra másolva!

Matthew Dekay nevét még csak a szcénában jártasabbak ismerhetik, de zenéit és mixeit már biztosan sokan hallották. Ő az a holland srác, aki elkészítette a Beastie Boys Intergalacticjának zseniális bootleg-mixét, Nick K-vel közös projektje pedig Lowriders néven fut.

Éjfél után érkeztünk a helyszínre, ahol a buli szervezője, a Red Pulse által kiosztott rengeteg ingyenjegynek köszönhetően masszív tömeg fogadott. Jó félórás sorban állás után aztán bejutottunk és konstatáltuk, hogy a helyet tavaly óta alaposan átalakították: máshova került a dj-pult, a tánctér nagyobb lett, a külső területeket azonban elkerítették, így sajnos már nem lehet kisétálni a falak szélére. Így kétségkívül többen férnek a tánctérre, de a tavalyi barátságosságából kicsit veszített a hely. Bejutásunk után alig fél órával már kezdett is Matthew Dekay egy kis dallamos, laza trance-szel, majd folyamatosan pörgette fel a tempót és éjjel három körül már egész kemény, néhol egyenesen technós hangzásvilágú számokat hallhattunk.

A szett halhatóan nagyon fel volt építve, Matthew Dekay bizonyította, hogy nem csak egy stílusban van otthon - ráadásul mindez összeállt egy egységbe, nem voltak erőltetett vagy túl hosszú kiállások. Az egyetlen említhető negatívum a túl nagy tömeg volt, többször ki kellett menekülnünk a szabadba.

fotó: Lazók Rómeó
Yunus Güvenen

Fél öt után aztán jött a meglepetésvendég: a Debut site-ján pénteken még csak Matthew Dekay és Stephan K nevét láthattuk a lineup alatt, a hírek szerint azonban Yunus Güvenent is várták a bulira. És ő tényleg ott volt, Stephan K-ről viszont vagy lemaradtunk, vagy ő hiányzott.

Yunus hozta laptopját és még valami keverőszerű kütyüt, rákötötte a helyi keverőre és alaposan stílust váltott. Egy lassú, vokális (egyébként szintén tízpontos, mint a Dekay-féle program) trackkel kezdett, majd folytatta a tőle megszokott hosszú, mély zenékkel. Tulajdonképpen nem lett volna ezzel semmi gond, de Matthew Dekay pörgős, energikus szettje után hirtelen tíz-tizenkét perces, sokkal mélyebb számok következtek, melyekre rá kellett hangolódni. Ez valószínűleg nem mindenkinek sikerült, így kezdtek is elszállingózni az emberek.

Lazók Rómeó

Citadella-garden, Debut/Red Pulse, 2004. július 9.
Matthew Dekay, Yunus Güvenen

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről