Táncolt a Budapest Parádé

Vágólapra másolva!
A 2001-es Chi-kamion fedélzetén átélt feledhetetlen élmények ösztönöztek arra, hogy ezt a minden évben kicsit más hangulatú felvonulást idén is egy kicsit más nézőpontból, egy kamion megszépítő magaslatából nézzem végig.
Vágólapra másolva!

Kisebb szervezés és telefonálgatás, és kettőkor, amikor az első kamion kigördül a Bajcsyról, már csuklómon volt a Voltfolió - Volt Fesztivál nevű kamion platóján tartózkodásra jogosító karszalag. A narancssárgába öltöztetett jármű harminc négyzetméterének első felét a súlyos hangtechnika, hátsó felét a súlyos partyarcok - szigorúan narancssárgában - és a fények foglalták el. Középen a dj-pult himbálózott okosan felfüggesztve.

Huszonegyes rajtszámunk még úgy egyórás szabadidőt jelentett, amit érdemes volt kihasználni némi élelem és nagyobb mennyiségű folyadék beszerzésére, felkészülve a hat-hét órás maratoni menetre. Kis idő jutott az előttünk-mögöttünk várakozó kamionok gyors szemléjére is. Mindenképp említést érdemelnek a krétakörös birkák, a Merlin fehérre meszelt táncosai és a rendkívül találó TÁP-színházas Underground-sírhant.

De vissza a mieinkhez, mert Pozsi már a bemelegítő zenékről a keményebb breakekre váltott, és ugyan izmosabb menetszéllel nem kell megküzdenünk, de határozottan haladtunk az Andrássy úton. A legénység zömmel a Volt törzsközönségének 20-25 fős esszenciája, mellesleg ismét szárazan konstatálom, hogy lassan veteránnak számítok.

Forrás: [origo]Pozsi klasszikus partyslágerekkel terelte el figyelmünket a fejünket tűző napról, de bőven akadt fotózni való is körülöttünk. A bámészkodó, csodálkozó, értetlenkedő tekintetek közt fel-felbukkant néhány komolyabb rákészüléssel összerakott fej is, de a legcifrább parádés arcok serege inkább a populárisabb, habot fújó és mindenféle ajándékokat a tömegbe hajigáló járművek körül gyűrűzött. Az Oktogon magasságában már zúzós drum'n'bass zengett a kamionunkról, szervezők jóvoltából hűvös söradagokat szervíroztak nekünk. A bakelitek ettől függetlenül olvadtak, a sminkek folytak.

Miután Kevinnek hatalmas lemeztáskájával sikerült legyűrnie a hétpróbás kordonos biztonságiakat, újabb finomságokra számíthattunk, és a Dózsa György úton, kijelölt helyünkön már szép számban gyülekeztek körénk azok, akik máshol nem találták meg számításukat. Velünk táncolt az ING-székház, a bódé-budik, rajtuk az emberek, mire nyolckor befutott Palotai.

Elfogytak a tartalék narancssárga pólók, így a zenével együtt a kamion arculata is színesedett. Nem lehetett megakadályozni az áradatot, a féktelen heje-hujának az sem vetett gátat, hogy tíz körül kamionunk székhelyét a Népstadion kertjébe helyezte át. Itt röpke egyórás pihenő után, sátorkapu-tágítást és technikai átállást követően, a kamion begördülhetett a Volt-sátorba, és hamarosan Matrix és Optical d'n'b-szakítására tombolhatott mindenki reggelig.

Faludi Eszter

Budapest Parádé, Deák tér - Felvonulási tér, Sziget szervezőiroda, 2004. augusztus 28.