Angol breaker, belga trancer, olasz technós - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Ezen a héten is több sztár-dj fordul meg a ferihegyi terminálokban, hiszen hazánkba tart számos brit breaker, a Koma&Bones, Break és Calibre, egy houser, Desyn Masiello, egy technós, Ben Sims, akihez az olasz Marcantonio is csatlakozik. De várható a belga trance-dj, Fred Baker, s lesznek még szabadtéri partyk, mint például egy nemzetközi, jótékony célú, békepárti szimultán bulirendszer, az Earthdance magyar darabja.
Vágólapra másolva!

Ha lehet hinni az időjósoknak, ezzel a hétvégével búcsúzik a nyár, s akár a szabadég alatt táncolva is elköszönhetünk tőle. A pénteki Verydisco miatt érdemes akár századszorra is megcélozni a Mokka Cukát, többet ezt úgyse tehetjük idén. Ezúttal is a Nowsound, a Trancewave és a Tilos egy-egy dj-je, Erká, Tb Gon és Pedro kooperál, ennek eredményeképpen pedig feltehetően röfögős breakhouse-ok zúdulnak a fülekbe.

Sajnos az igazán húzós bulik tető alá kerülnek pénteken is, mint például a Fresh ER bulija az A38 hajón. A fő vendég a Koma&Bones, azaz a TCR kiadó sztárjai. A trancewave-es Marvin mellé "keresztneve", Tb Gon a Hajógyári-szigetről, akár motorcsónakon is érkezhetne a hajóra. Az egykori "Miss Breakbeat", Ludmilla, illetve a szervező crew emberei, Bergi és Crez is pult mögé áll.

A Housematic Deeper elnevezésű sorozata Desyn Masiellót látja vendégül a Baross utcai Club Dillemában. Budapestre a tavalyi Events Hall-os buli után másodszor érkezik A bemelegítő és levezető szett Budai és Muzzaik dolga lesz.

A hétvégén osztrák darenbézerek és technósok is tiszteletüket teszik hazánkban. Noha a dobbasszus-dj-k - Impact, Brands Hatch és Swipe, a Stork kiadó emberei -, csak a soproni Pub Fictionig jönnek, hogy felléphessenek a péntek esti Vienna Calling partyn.

Szombat este indul a Dirtybass partysorozatának, a Pure Techno Nightsnak az őszi etapja a Kashmirban. Track, Börnah, Dorian Hunter és mc Nino, tehát az osztrák Nightmare emberei mellett, a szervezők rezidensei Simon, Hammond, Vasco Diaz tolják a feltehetőleg színtiszta technót.

Techno várható a Biohazardon is, mely két hónapos nyári szünet után folytatódik a szentendrei Complexben. Ahhoz, hogy a szombat este is komplex legyen, a rendezők becserkészték a rég nem látott brit mestert, Ben Simst, illetve az Marcantoniót. Utóbbi nálunk talán még kevéssé ismert, de állítólag roppant tehetséges nápolyi srác. Hazai részről a rutinos Budai, a magyar Mayday-himnusz szerzőpárosa Collins és Benham, valamint a soundheades Benzol emeli az est fényét.

A Trance Sensation szervező csapata Fred Bakert hozza Budára, szintén szombaton. A belga először pörget hazánkban, méghozzá a születésnapján, a Blondi Klubban, a Margit-híd budai lábának közelében. Ott lesznek a mieink is, azaz Wick Silver, N-Tony, Fabian és Gabriel Miller.

A hamarosan záró Pachába a Bladerunnaz csapata költözik szombaton. Fellép egy szigetországi ifjonc, Break, DN Audio embere; szettjeit ropogó ritmus, súlyos basszusok és fülbemászó dallamok jellemzik. A másik fő produkció az északír Calibre-é. A Signature kiadó dj-je lágyabb dnb-t játszik, sőt szeret fúvós dallamokat is a zenébe keverni. Itthonról a Tactile bandája, vagyis Chris.su, Longman, Safair, Bratwa, illetőleg a rezindensek, Bal és Sizenine érkezik a művészbejárón.

Fotó: Végh András

Mokka Cuka - záróbuli pénteken

A végére egy szabadtéri buli: az Earthdance-t végül a jól bejáratott goapartyhelyszínen, a mindszenti termálfürdőben tartják (korábban a Szegvár-körüli Csordáspusztára volt kiírva). Az esemény csúcspontján, éjjel egy körül felhangzik Prayer for Peace című szerzemény, amire ugyanekkor világ ötven országának százhúsz városában a békéért táncolnak az earthdancerek. A jótékonysági célú rendezvény nyereségét a Szegedi Mozgássérültek Egyesületének ajánlották föl. Az izraeli Star-X liveact és az argentin dj Manuel mellett ott lesz hazai szcéna színe-java.

Még több party és részletek a Partytárban!