Jelentős szószátyárok - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A hétvégén leginkább a törtütemek kedvelői vakargathatják a fejüket, hogy vajon hova is menjenek bulizni. Azt is leszögezhetjük, hogy jelentős erők érkeznek a brit szigetekről. Itt lesz a Ty Full, a London Elektricity, Shri és dj Badmarsh, illetve Nextmen és mc Mystro az A38-on; Roni Size meg mc Dynamite, Doc Scott és Stamina Mc az Eventshallban; Chase és Status az újonnan nyílt Club Inside-ban; valamint Calyx a gödöllői Club Playben. És egy nagyszabású buli a transzhíveknek: a német killerpsy-formáció, a Naked Tourist Soroksári úton lép föl, a dán-szlovák Cosmóval együtt.
Vágólapra másolva!

Péntek este az elharapódzó tél közepette a belvárosi Süss Fel Napot érdemes keresnünk. Oda, mint kéthetenként rendesen, ezúttal is a Deck Attack, azaz a Radio Café-s Infragandhi és Cyborg Templar bulija hívogat. Az e heti külföldi vendég a K7! kiadó üdvöskéje, a nürnbergi Boozoo Bajou duó lett volna. Ám a fiúk lemondták fellépést, s helyettük a brit Paul Taylort hívták el.

A kecskeméti X-Treme Music Clubba is érdemes ellátogatni ezen a pénteken, méghozzá a Movement Inside Chapter Four nevű rendezvényére. Itt a hiphopért rajonghatnak a fiatalok, illetve azon belül is két olasz dj-ért, Kibyért és Coccóért. A magyar mc-k közül a Cypress Hill-epigon Kicsi G és Peace tesz a hangulatért.

Már csütörtökön elkezdődött az Egyesült Zenei Királyság elnevezésű háromnapos partysorozat az A38-on. Az első este a Tilos buliján a brit Ninja Tune kiadó csapata, vagyis a TY Full Live Band tolta a hiphopot, míg pénteken a Jazz Turbulance estje következik, újabb britekkel. Ekkor a Hospital kiadóhoz tartozó London Elektricity zenéje világítja be a hajót. A dzsesszzenész Tony Colman és a lemezboltos Chris Goss együttműködése mindig kellemes jazzy-darenbézt ígér. Ott lesz még Anglia legmenőbb látvány brigádja, a Yeast Visuals (ahogy szombaton is). Nextmen és Mc Mystro egy kis hiphoppal kedveskedik. Játszik még az Uptown Fellaz djs (Future és Negro), Don Leon és Kő, valamint Keyser és Shurikan.

Szombatra marad a Shri Live Project, tehát a Shri és dj Badmarsh alkotta formáció, Outcast kiadótól. Zenéjük a Kosheenéhoz hasonló, popos dalformába öntött drum'n'bass. A formáció lemezlovasa dj-szettet is játszik. Ezenkívül a határainkon túl is jól ismert producer, Marcel és a hazánkban élő fekete mc- és énekeslány, Sena ismerős közös produkciója, illetve Bergi lemezlovaglása várható.

A Jailhouse-ban pénteken havi szokás szerint megint megünneplik a breakbeat függetlenséget (a buli neve: The Breakbeat Independent) a Breakbeat.hu-s Grasshop, Skitzah és a hazai pályán játszó Erká vezetésével. Utóbbi szombaton is zenél ugyanitt, de akkor már a Trancewawe-es Marvinnal és az AAD-s Betával a United Colours of House-on.

A szombat bulijának mégis az Aerocafé számít. Úgy látszik, a szervezők tanultak a szeptemberi leckéből, amikor az impozáns Budavári Palotába szervezték bulijukat, mely helyszín igen szűkösnek bizonyult és a hatalmas tömeg miatt élvezhetetlenné volt. Ezúttal egy tágasabb helyen, a hajógyári-szigeti Eventshallban rendezik a bulit. A linenup összeállításánál azonban már nem szerénykedtek a szervezők. Az októberi Scratch Perverts-buli után ismét Budapest vendége a szájtépő mc Dynamite, aki ezúttal eredeti dj-jét, a dramabaistenséget, Roni Size-t kíséri. Jelen lesz még egy jelentős brit szószátyár, Stamina Mc, ő a szintén jó nevű Doc Scott-tal lép föl. Hazai részről a Tilos vezére, Palotai, a syrupos Mesterházy és Pipedome, továbbá Pozsi játszik.

A Lollipop Liszt Ferenc téri buliját az volt Undergrassban az Euroclash.com németje, Carlo Von Lynx tiszteli meg. Természetesen a dj-pult körül sürgölődik két házigazda, Stress és Sakál is.

Újabb klub nyílt a héten, ezúttal a Szabadság és a Petőfi híd között fekvő, pesti Közraktárban. Az Oldschoolban lesz egy Internetcenter és egy klub, az Inside. Szombat este itt rendezik a Bladerunnaz-féle Drum club újabb buliját, ahol találkozhatunk még két brit dj-vel, Chase-val és Statussal - természetesen ők is dramabában utaznak. A szervezők részéről Bal, Sizenine, a Tactile-tól pedig, Safair és Bratwa lép még föl az estén.

Forrás: [origo]
The Nextman

Ugyancsak szombat este ünnepli első születésnapját Sound-O-Phonic drum'n'bass-partysorozat, a gödöllői Club Play-ben. Itt egy újabb Egyesült Királyság-beli játékos, Calyx lesz az est sztárja. Természetesen mások mellett fellép a két rezidens, Soundhunter és Qlr is.

A szombat este egy Soroksári úti killer- és egy kispesti progpsy-buli is figyelmet érdemel. Az előbbin, vagyis Cybermoon-féle Dirty Noises-on két külföldi (dán-szlovák Cosmo és a német Naked Tourist, utóbbi csupán dj-szettel) és két liveact (a Cosmo mellett a magyar Para Halu) ereszti a százötven feletti bpm-et a közönség közé. A sok hazai dj között ott lesz a két szervező, Obi és Fungi, illetve a Goa/Progressive Roomban a candyflipes, de hazai Sundi is. Eközben a kispesti lakótelepi klubban, a Sting Undergroundban a szlovén djane Gaby mellett Kalumet és Era is föllép.

Még több party és részletek a Partytárban!