Brit dj-k kokárdában - ünnepi partyajánló

Vágólapra másolva!
A márciusi ifjak tudtukon kívül szereztek újabb jó pontot huszonegyedik század eleji kortársaiknál: a nekik köszönhető munkaszüneti nap előestéje extra lehetőség a bulizásra. Pete Tong és John Digweed house-t, Andy C és TC1 dnb-t, Lotek Hi-fi, Part2 és mc Toastie hiphopot, Paul Arnold breaket, The Lovely Jonjo pedig indie-t hoz a forradalom évfordulójára.
Vágólapra másolva!

Pete Tong, a BBC Radio 1 vezére először játszik Budapesten, de a Freee Magazinnak adott interjújában elmondta, hallott a legendás budapesti partykról, és húzós szettet ígér az itteni klubbereknek. A Nesze neked, Pete Tong! című film süket sztár-dj-je, Frankie Wild sajnos nem tart az ibizai veteránnal, de ott lesz a Dokkban az ugyancsak brit Demi, illetve hazai színekben Kühl Tamás.

A house-nál maradva megemlítendő, hogy ugyancsak kedden pörget John Digweed Kecelen. Őt Chriss vezeti fel, de a romániai dj Cool is ott lesz a Club Koronában. Még ugyanezen az estén, a szegedi Sing-Singben tűnik föl a holland Matthew Dekay, aki a legutóbbi hétvégén a Home-ban és Komlón abszolvált egy-egy bulit.

Az utcai művészeteket népszerűsítő Swatch This! is a nemzeti ünnep előestéjére időzíti újabb hiphoppartyját. Sikerült az A38 hajóra csábítania a Lotex Hi-fi-t az Egyesült Királyságból, valamint honfitársaikat, Part 2-t és mc Toastie-t. A mieinket Cadik és Zeek, illetve Mango és Sena képviseli.

A Nowsound Breaks visszaköltözik az Olof Palme-házba. Ennek örömére ismét meglátogatja őket a Fat! kiadó főnöke, Paul Arnold. rajta kívül az ausztrál Nick Thayer, a Trancewave-es Marvin és TB Gon, no meg a rezidens Erká töri az ütemet.

Még mindig a törteknél maradva ajánlhatunk egy drumandbass-rendezvényt: a Bladerunnaz a Citadella helyett ezúttal a Home-ban rendezkedik be. A kéthelyszínes party főtermében az új albumával a világot járó Andy C és mc Eksman fellépése lesz a csúcspont, míg a másik teremben a szintén brit TC1 és Liva Pa zenél. A hazai dj-k közül Longman, Safair és Bratwa is lemezjátszók mögé áll.

A Trafó Bár Tangóban viszont egy mostanában már nálunk is utat törő új stílus, az indie brit képviselője, The Lovely Jonjo emeli az est fényét. A magyar erők közül a gumipopos Gasman és Pita csavargatja a potikat.

Már szerdán lesz, de idekívánkozik: Magyarországra jön a jamaikai reggae-arc, David Rodigan, egyébként nem először. Az A38-on a házigazda Irie Maffia Soundsystem, dj Bosi és Áfonya lesz a társa.