Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Nowsound már a Citadellán

Vágólapra másolva!
Április tizenötödikén ismét összeülnek a kerekasztal lovagjai a Citadellában, és megmutatják, hogy ma mi az aktuális a breakbeat, a house és az electro világában. A kardforgatók szerepébe a hazai lemezlovászok mellett a Precision Cuts dj-je és Mirko Popov bújik, míg a szépséges királylány képében Tigerlily tetszeleg majd.
Vágólapra másolva!

Két helyszínen várja tizenötödikén, szombaton a Nowsound Breaks és a United Colors of House szervezőgárdája a partyzókat. A rendezvény Panorámatermében a melegítést és a levezetést a Grasshop, Vida G, Erká hármas prezentálja, míg a tetőponton dj Search a Precision Cutsból, illetve Tigerlily, a kenguruk földjéről mutatja majd meg a manapság igen népszerű, törtütemű zenéket.

A londoni Precision Cuts trió az Octagon kiadónál megjelent korai anyagaikkal elhíresült formáció. Az új évezredben jó kapcsolatot építettek ki a nuskool-világ legnagyobb alakjaival, köztük is talán a Tayóval született barátság lett a legerősebb, legjelentősebb.

Zenét írtak közösen Fire Good címmel, és ez később felkerült az Y4K: Further Still-re is, azóta pedig vagy Will Saul Simple Recordsán jönnek ki az anyagaik, vagy pedig a saját maguk által alapított Smart Breaksen. Ezen kívül mindmáig ők testesítik meg az egyetlen brit break-formációt, akik remixelhettek dj Krusht, tehát akár a puszta nevük is garancia lehet a kellemes időtöltésre. Az estén ezúttal csak Jem Haynes aka dj Search-csel pacsizhatunk majd, de ez aligha jelenthet problémát.

Tigerlily vele szemben már kevésbé ismert, habár Londonba való betörése óta egyre többen jegyzik meg a nevét. Az Ausztráliából származó hölgy énekesként kezdte a kilencvenes években a zenei pályafutását, majd dj-ként nagyban hatottak rá Fatboy Slim, a Leftfield és a The Beastie Boys slágerei. 2000 körül aztán persze elérte az ausztrálokat is a breakbeat-őrület, innentől kezdve pedig egyértelmű volt Tigerlily számára az irány.

Masszív dj-turnéja után rezidenciákat vállalt, és végül Brithon fővárosában kötött ki, ahol mindmáig meghatározó név az underground-estek lineupjain Elite Force, a The Freestylers, a The Drummatic Twins és Evil Nine mellett, hogy csak pár példát említsünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről