Legendás dj-mixsorozatok - Drum & Bass Arena

Vágólapra másolva!
Sok-sok évvel ezelőtt egy Risky nevű drum'n'bass őrült indította el a Drum & Bass Arena weboldalát, ami mára a stílus legfőbb hivatkozási pontjává és egyik legnagyobb portáljává nőtte ki magát. Az oldalon slágerlisták, webshop, több rétegű fórum, letölthető mixek, drum'n'bass TV állandó interjúkkal és partyfelvételekkel is helyet kapnak. De a honlap talán legzseniálisabb és egyben legjövedelmezőbb forrása a kiváló minőségű d'n'b csengőhangok letölthetősége.
Vágólapra másolva!

Andy C + The Risky

Az album két CD-ből áll. Míg az elsőt a világ már sokadik éve első számú d'n'b dj-je, Andy C mixelte össze, addig a másodikat az oldal kiötlője és létrehozója szelektálta. A választás valószínűleg nem véletlenül esett Andy barátunkra, mert az ő neve olyan garanciát és nem utolsósorban olyan hatalmas eladási számokat jelent, amit minden épeszű tört-CD-sorozatot elindítani kívánó tulajdonos megfontol. Bár én, meg kell hogy valljam, ki nem állhatom az urat, de azt el kell ismerni, hogy ha mixelni kell, akkor nagyon kevesen bírják vele a tempót. Ami a számokat illeti, tizenhét sláger 2003-ból és az azt megelőző két évből. A második CD olyan, mintha azt az alapító saját magának rakta volna össze. Nem is mix, hanem csak tíz track original verziója, természetesen a régebbi idők előtt tisztelegve. A későbbi darabokon is tetten érhető, hogy az oldschool jungle és a 2000 előtti drum'n'bass hangzások gyakran előkerülnek.

Andy C

A második D&BA kiadvány már sokkal inkább naprakész. Ki más is mixelhette volna, mint ismét Andy C. Huszonnégy ropogós felvétel nagyon sok dubplate-tel és csak sokkal később megjelent trackekkel megküldve. Bónuszként még két további felvételt is kapunk. A kedvenceim az albumról - amiket azóta is gyakran meghallgatok: M.I.S.T - Outerspace és Matrix & Danny J - Vertigo (igen, ez szerepel Digweed Fabricjén is négynegyed verzióban!). A CD mellé egy ajándék DVD is jár, ami tartalmaz egy interjút Andy C-vel, az Arena partyjairól felvételeket, a szcéna fontos kérdéseit boncolgató beszélgetéseket és a D&B TV legjobb felvételeit.

50 Of The Biggest Drum & Bass Rollers Ever mixed by Randall

Amint a név is mutatja, ez best of albumnak készült, ráadásul három CD-re. Azonban nem csak rollerek szereplnek a hanganyagon, hanem a stílus valamennyi ága. Liquid funk rollerek, jazzy és brazilos, seggrázós témák, idióta clownstepek, de a keményebb vonal is helyet kap néhány ütős oldschool jungle és techstep formájában.