Foci, zene és csocsó - nevezz a Kick Thisre!

Vágólapra másolva!
Újabb kezdeményezéssel álltak elő a utcai művészeteket népszerűsítő Swatch This! szervezői: június 17-én a hiphopot, a breaket, a drum'n'bass-t, a csocsót és a futballt hozzák össze. Utóbbi kettőt aktív és passzív változatban is tálalják: a délelőtt 11-től műfüves pályákon rendezendő foci- és csocsóbajnokság, illetve a nagykivetítőn bámulható vébémeccsek formájában. Sőt, azt ígérik, a Kick This! nevű esemény fellépői (Cadik, Mango, Said, Erká, TB Gon, Marvin, Psure, Bal) egyike-másika is pályára lép majd a Városmajori Gimnázium pályáján.
Vágólapra másolva!

Focivébé alatti elektronikus zenei dzsemborit láttunk már, csakhogy az ilyesféle megmozdulások általában éjjel zajlanak. Június 17-én, szombaton, a Városmajorban Cadik, Mango, Bobakrome és Said hiphopperek, Erká, TB Gon, Marvin breakerek, valamint Psure és Bal dárenbézerek délelőtt tizenegytől pakolják a lemezeket, a hátteret pedig graffitik adják. Eső esetén másnap, vasárnap szól majd a muzsika a Majorban.

"Régi ötletünket váltjuk most valóra azzal, hogy délelőtt kellemes törtzenékre foci-, csocsó-, illetve dekázóbajnokságot rendezünk" - mondta Jankovics Barnabás, az utcai művészeteket népszerűsítő Swatch This! sorozat szervezője, aki szerint egyre több partyarc focizik hobbiszinten. Ezt a vélekedést erősítik a korábbi goás Bonzai-bajnokságok, vagy két évvel ezelőtti Drumandbass-kupa is.

A Városmajori Gimnázium műfüves pályáin már délelőtt 11-kor megkezdődnek a Kick This! selejtezői, a döntőt este kilenckor rendezik. A helyezettek a vébélabdát is szállító sportszergyártó cég ajándékait nyerik. Délután kettőkor kezdődik a csocsóbajnokság, és dekázásban is összemérhetik a tudásukat a legügyesebbek.

A szervezőktől megtudtuk, hogy a fellépő dj-k közül többen részt vesznek a játékokban. Így a résztvevők bármelyike kioszthat egy kötényt dj Cadiknak, elégtételt véve a feleslegesnek ítélt rewindokért, továbbá lehetőség nyílik megtorolni, mondjuk, dj Mango egy-egy rosszabbul sikerült keverését, egy alapos veréssel a csocsóasztalnál - bár az odamondogató dj ott nagyon is otthon érzi magát.

Fotó: Végh András
dj Erká

Jelentkezni a 06-30-688-27-35-ös és a 06-20-324-22-71-es telefonszámon vagy a hatodik kerületi Révay közben lévő Trancewave lemezboltban lehet. A focibajnokság nevezési díja csapatonként 6000 forintot kóstál, ami az ötös selejtező csoportokat figyelmbe véve legalább négy meccset jelent. A csocsóért nyolcszáz forintot fizetnek a duók- dekázni viszont ingyen lehet.

Aki éppen nem játszik, nagykivetítőn nézheti az aktuális világbajnoki meccseket, azaz háromtól a Portugália-Irán, hattól a Csehország-Ghána és este kilenctől az Olaszország- Egyesült Államok mérkőzéseket. Ha valakinek ez sem lenne elég, breaktáncbemutatókra is figyelhet a nap folyamán.

Peter Poppara