Zidane zenéje a Trafóban - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Vasárnap két jelentős budapesti partycentrum fejezi be: a British Council rendezvénysorozata, a Nagy Britmánia - Supernow és a Práter utcai Kis West Balkán. Előbbit maga Luke Vibert, a Warp ambient-nagyágyúja, az elektronikus zene igazi, évtizedes úttörője tiszteli meg. Hazánkba látogat még a hétvégén a stílusolvasztó német Quincy Jointz és a szintén több húrt, de leginkább breaket pendítő brit Aquasky trió, illetve honfitársai, a houser Lee Burridge és a darenbézer D-Bridge és Nocturnal. Budapest vendége lesz még a német-ír indie-banda a Celest, valamint skót szaktársaik, a Zinedine Zidane-nak zenét író Mogwai.
Vágólapra másolva!

Két ismert darenbéz partyszervező csapat, a Sound-O-Phonics és a Bladerunnaz összefogásának eredménye a pénteki Diffrent Drum. A sorozat tavaly indult, s az agyasabb, folyósabb dnb-t propagál tizennyolc éven felülieknek, ezúttal két teremben. Az egyik helyiség húzóneve a két hete az Eventshallban zenélő Bad Companyból korábban kiugrott, új utakat kereső D-Bridge, míg a másik terem vezérszettjét a szintén brit Nocturnal játssza a gellérthegyi Citadellán.

A Süss Fel Napban ismét a divatos indie rajongóinak kedveznek a Tesco Discóval. A Németországban élő ír zenészekből álló Celest jelenti a nemzetköziséget az ismert és feltörekvő hazai zenekarok, az Amber Smith és a Jacked mellett. A koncertek utáni indietronic-szettet szokás szerint dj Kecske és a nevét Tokióra magyarosító Pipó prezentálja.

Erős hétvégét bonyolít a West-Balkán, amelyik szinte fáklyás menetel búcsúztatja kisebb Práter utcai egységét vasárnap. A vonulat nem tart messzire, csak a Futó utcai Nagy West-Balkánba, ahol ünnepélyesen megnyitnak egy új, de a Práter utcai hangulatot idéző kocsmarészt.

Azonban már péntektől érdemes a Nagy Balkánt választani, akkor ugyanis a német Quincy Jointz hivatalos a Deck Attack bulijára. Jointz nevéhez több rádióműsor fűződik, de zenei világát legjobban az Olvasztótégely című jellemezte. Több elektronikus zenei stílust kever-kavar az est házigazdája, a Rádio Café szerkesztője, Infragandhi is.

Szombaton ugyanitt aztán az ősszel a Gödörben játszó bohókás francia Les Touffes Kretiennes koncertezik a Futó utcában, utánuk pedig a Tilos Rádió funk-dj-i, Elliot és Gergő következnek.

A jó hónappal ezelőtti emlékezetes John B-buli után ezúttal egy brit liveact, az Aquasky trió "hajózik" a stílusok között az A38-on, a Fresher buliján. A srácok a jungle-től és a drum'n'basstől indultak el, és mára már maguk sem tudják, hány különböző álnéven gründoltak egyéb zenei stílusú projekteket. Várhatóan a hazai erők is fölnőnek a színvonalhoz, hiszen két partyveterán, Palotai és Ludmilla is abszolvál egy-egy dj-műsort szombatról vasárnapra virradóra.

A Merlin ezen a héten nem dicsekedhet külföldi vendéggel, de egy új koncepció kezdetét jelentheti a klub számára a szombati program. Pécs Represents a város elektronikus zenéjét mutatja be Budapestenek a Zagastic, a Singas Project, a Yazz Stereotype, a Mindig Más, a Punnany Massif, a Flinstones liveact, valamint dj Stikarc, Blaze, Chabz, Zsigabá, P Funk és Péló közreműködésével.

Egy jó kis house-szettért viszont félő, hogy Kiskunhalasra kell utazni. A helyi Dance Tunning Discóban ugyanis föllép a hazánkba szívesen járó, gumiarcú brit dj, Lee Burridge is. Rajta kívül a keceli Badgirls-fiúk, Pat Duff, James Cole és Shabaam gerjesztik a talpalávalót.

A Nagy Britmánia Supernow egy hónapos kortárs művészeti programsorozat megnyitóján jelen volt az Oasis kitalálója, Alan McGee. Most viszont a záróparty előtti napon kerül sorra Death Disco Budapest nevű McGee-party. Az esten jelen lesz a futballsztár Zinedine Zidane-ról a Bernabeuban (a Real Madrid stadionja) készült portréfilmhez zenét szerző indie-banda, a skót Mogwai egy-két tagja, hogy lemezeiket is megmutassák.

Forrás: [origo]
Mogwai

A British Council Supernow-záróbulija ugyancsak a Trafóban lesz, de már vasárnap. Jutnak britek a szórakozóhely nagytermébe, Bár Tangójába (Trafó-pince) és kávézójába is. Például zenél a finálén a hétvége talán legillusztrisabb vendége, Luke Vibert, aki producerként 1994 óta ontja a különböző elektronikus zenei stílusokban játszó zenéit, ő rejtőzik többek között a Wagon Christ és a Plug név alatt is. A további fellépők sorába tartozik a Scorn, a Guapo, David Toop, Speedranch, Shitmat, Rephlex és Ed Cox, akik természetesen mindannyian az Egyesült Királyságból repülnek Pestre.

Még több party és részletek a Partytárban!

Peter Poppara