Dupla dinamit - nyerj jegyet a Bomb The Jazzre!

Vágólapra másolva!
Ötödik éve fut Budapest egyik legigényesebb partysorozata, a dzsessztől a hiphopig terjedő skálán sokféle stílust bebarangoló Bomb The Jazz. A jubileum alkalmából kétfelvonásos születésnapi összejövetel lesz a Merlinben - az elsőre jegyet lehet nyerni a party.[origo].hu-n.
Vágólapra másolva!

A Bomb The Jazz immár hagyományos duplabulija ez évben jeles alkalomra, a sorozat ötödik születésnapjára esik. A szervezők közleményükben úgy fogalmaznak, hogy nem hívei a féktelen öntömjénezésnek, ezért nem szedik sorba nagynevű vendégeiket, nem gründolnak flyerkiállítást, és még válogatás-CD-t sem raknak össze - rendeznek viszont két pompásnak ígérkező partyt, tesszük mi hozzá.

Az ezúttal Doubleshot névre hallgató két eseményre egy hét leforgása alatt kerül sor. Az első epizód május 28-án, szombaton lesz a Gerlóczy utcai Merlinben. A külföldi meghívottak: a soul, a hiphop és a folk mesgyéjén szépet újító Emanon duó, Illa J (a megboldogult beat-főnők, J Dilla kisöccse), a legendás detroiti lemezlovassal, dj Houseshoes-zal szövetkezve.

A második, május 5-én ugyancsak a Merlinben tartandó buliról annyit elárulhatunk, hogy Bonobo negyedszerre végre nem dj-szettel, hanem nagyzenekarral érkezik Magyarországra, továbbá Palotai csaknem öt év szünet után fog újra a Bomb The Jazz-en játszani - de ne szaladjunk ennyire előre.

Ismerkedjünk inkább meg futólag a főszereplőkkel. DJ Exile és középiskolában összeszedett cimborája, a már "indie R. Kelly-ként" is emlegetett Aloe Blacc tíz éve duettezik ezen a néven. A kezdeti független maxik egy 2002-es Ill Boogie-n megjelent mini-LP-n keresztül vezettek a 2004-es, The Waiting Room című nagylemezhez, amely már a Shaman Work címkén érkezett.

A közös anyagon (az angol mellett spanyolul is) szövegelő Aloe több hangszeren játszik, valamint ütemeket gyárt. Madlib és Oh No már csak asszisztált a Stones Throw-n megjelent, tört-folkhiphopként leírható szólóprodukció, a Shine Through elkészítéséhez.

Exile nagylemeze a karcos, de előremutató hangzás másik kaliforniai központjánál, a Sound In Colornál landolt. A Dirty Science zenéire Ghostface, Doom, Ta'Raach, Kardinal Offishall, a Slum Village és MED rímel. A fellépés nyitányán a nemrég elhunyt J Dillára emlékezik öccse, Illa J, és a detroiti dj-híresség, Houseshoes.

A fentieken kívül a szombatiösszejövetelen zenél még Cadik, illetve a házigazda Suhaid, szokás szerint Vázsonyi János szaxofonossal karöltve. A kisteremben pedig Johnny Drama és Sannyi pakolja a lemezeket. A vetítésért a Kiégő Izzók vállalja a felelősséget.

Forrás: [origo]
Suhaid

A belépő 1800 forint - lányoknak 23 óráig ingyenes -, de nálunk ingyenjegyet is lehet nyerni. Kérdésünk: mi a címe J Dilla idén, posztumusz megjelent lemezének? (Segítség akkori hírünkben.) A megfejtéseket a party@origo.hu címre várjuk, április 27-én, pénteken délig, "Double" tárggyal. A jegynyertesek nevét aznap, ebben a cikkben közöljük, egyúttal e-mailben értesítjük őket. A játékban a T-Online Magyarország Zrt. munkatársai nem vehetnek részt.

party.[origo].hu