Csak a szombat! - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
A szombati munkanap miatt a halványabb pénteki menüre jönnek a főfogások és a desszert is. Nyarat ígér a harmadik évét harmadik nevével és a brit darenbézer dj Fierce-szel nyitó szabadtéri hely, a Tűztate (ex-Tűzraktér), és az esztergomi Aquasziget, ahol egy angol house-dj vezényli a Waterworld sorozat első fürdőspartyját. Az említetteken kívül Magyarországon játszik egy osztrák reggae brigád, a House of Riddim három afro énekessel, a brit breaker Hybrid, vagy német house lemezlovász dj Dousk.
Vágólapra másolva!

Csak azért, mert a szombat munkanap, nem maradnak el a megszokott pénteki klubbulik. A reggae rajongóinak ezúttal is ott lesz a Trafóban a jól megszokott Dancehall Fever, a minimal kedvelőinek ismét a Monoba éredemes menni a Lick the Click!-re és a psy hívei ezúttal is választhatják a Szociál Klubot és Végre Péntek! fullon estjét. De nem marad el a heti rendes slágerdiszkó, a 100 Peszgő Éjszakája sem a Dokkban. Neves külföldi dj azonban nem zavarja a klubberek éjszakai álmát.

A szombati zsongás viszont már a nyarat idézi, de erről később. Hiszen az idei fedettpályás szezon új színfoltja a Merlin, ezúttal is break bulit enged falai közé. A Hypnosis vendége az itthon is jól ismert és sokat látott Hybrid lesz. A Soundsystem ezúttal dj szettet mutat a Gerlóczy utcában.

Az A38-on szombaton ellenben ismét remek reggae estre számíthatni. A stíl neves osztrák csapata a House of Riddim erre az estére három neves énekes-mc-vel egészül ki, jelesül a Németországban élő jamaikai Yah Meekkel és trindadi Jah Sescoval valamint Marlene Johnsonnal. A bemelegítő szett most is a Love Alliance Soundsystemre és mc Kemonra marad.

A nyár nemcsak napfényes Jamaikára gondolva kúszik a klubber szívébe, de annak közeledtét jelzi az is, hogy szombaton tartja szezonzáró partyját a Death Disco Budapest, méghozzá a Trafó Bár Tangóban. Az ex-Oasis-producer brit Alan McGee helyett azonban csak a Funk Soul Rebell érkezik Ausztriából. Persze jelen lesz a hazai rezidens Miss Lucifer és dj-zik majd az Amber Smith a Zagar és a The Moog egy-egy tagja.

Pár saroknyira innen szintén a Tűzoltó utca 56-58. kertjébe szinte be is szökik a nyár. A két éve népszerű hely ismét új név alatt nyit meg szombaton. A korábbi Tűzraktér immár Tűztate néven esik át az idei tűzkeresztségen, nem is akármilyen programmal. A kertben a Brains koncertje után Palotai és Cadik közös dj-szettje következik. A koncerttérben meg egy Circus Maximus-féle drum and bass party keveredik, többek között a brit dj Fierce-vel a mixpult mögött.

Vasárnap ugyanitt rendezik a nagy biciklis felvonulás a Criticalmass Visualmass elnevezésű afterpartyját, olyan vj-brigádokkal, mint az Urbanizer, a Monkey Presszó vagy a Kiégő Izzók és olyan dj-kkel, mint Naga, Beta, TB Gon és Erká.

Szintén ezen a szombaton kezdődik el egy fürdőparty-sorozat, a Waterworld az esztergomi Aquaszigeten, ahol a londoni Renessaince klub houser rezidense Marcus James robbant strandot.

Hűvösebb idő esetén Tiszakécskére érdemes utazni némi house zenért. A helyi Club New Nightban a német Dousk zenél, hazai részről többek között dj Pöli és Surprise is használja a lemezjátszókat.

Peter Poppara