Vágólapra másolva!
Mint arról az [origo] már beszámolt, októberben indul a Music Television magyar adása. Az új hazai zenetévé a szubkultúrák felé fordulva felhívásban keres különc, egyedi arcokat, akik környezetük dokumentálására vállalkoznak.
Vágólapra másolva!

Az MTV Antenna néven nemzetközi kutatást indított, amellyel betekintést kíván adni az ifjúsági szubkultúrákba. Magyarország mellett Nagy-Britannia, Csehország, Lengyelország, Litvánia, Törökország, Izrael és Románia vesz még részt a kezdeményezésben - derül ki a nálunk ősztől magyar adást indító csatorna felhívásából.

A Music Television a teljesebb kép kialakításához olyan fiatalokat keres, akik kedvet éreznek arra, hogy dokumentálják a környezetükben fellelhető ifjúsági szubkultúrákat fotókkal, rövidfilmekkel vagy cikkekkel. A tévések zenei, öltözködési stílusokra, sajátos bulizási szokásokra, illetve bármire kíváncsiak, amivel a fiatalok a szabadidejüket ütik el.

A beérkezett munkák egy kiállításon fognak megjelenni, majd a kinyomtatott műveket eljuttatják a szerzőknek. Minden résztvevő munkája látható lesz az MTV Antenna oldalán, amely folyamatos online galériaként fog működni. A pályamunkákat augusztus 17-ig várják a szervezők.

Ilyen pályamunkákat várnak:
- 4 db saját készítésű, minőségi fotót, egy rövid szöveges összefoglalóval, amely összegzi az adott szubkultúráról tett megfigyeléseket, meglátásokat
- Naplószerű feljegyzéseket vagy vázlatokat - interjúkkal, megfigyelésekkel, fotókkal, bármilyen összegyűjtött anyaggal kiegészítve
- Mobiltelefonnal vagy videókamerával készült felvételeket
- Vágott videófelvételt vagy rövid dokumentumfilmet az adott ifjúsági szubkultúráról.

party.[origo].hu