A világnak szüksége van ránk - Faithless-interjú a Szigeten

Vágólapra másolva!
Már negyedik alkalommal játszott a Sziget Fesztiválon a brit Faithless zenekar. A szinte már hazajáró housepop-trió két vezető tagja, Sister Bliss és Maxi Jazz a vasárnapi koncert előtt adott rövid interjút egy valóságos újságíróseregnek.
Vágólapra másolva!

Van ilyenkor arra idő, hogy szétnézzetek a helyszínen vagy mindenhol csak a színpadot látjátok?
-Tegnap érkeztünk, de annyira fáradtak voltunk, hogy nem tudtuk megnézni még a várost sem. De régebben már többször bejártuk már Budapestet.

Ennyire szeretitek?
-Igen, ráadásul itt csodálatosak az emberek.

A magyarok miért csodálatosak?
- Tudod, mindenhol, ahol járunk más dolog tetszik. A magyarok magyar módon kedvesek, az írek ír módon, ez ilyen egyszerű. Kifejezetten szeretem, ahogy ezen a környéken találkozik egymással kelet és nyugat.

Az előző albumotok a To New Arrivals egy kicsit nyugodtabb, visszafogottabb lemez volt. Milyen stílusú lesz a következő?
-
Break, chill, csinálunk mi mindenfélét. A következőről nem igazán tudjuk még. Szerencsére a kiadótól akkora szabadságot kaptunk, hogy nem kell ennyire sem terveznünk.


Mikor jelenne meg az új lemez?
-
Nos, ezt sem tudjuk, igazából ez úgy megy, hogy egyik reggel felkelsz és nekiállsz. Talán jövőre, vagy egy évvel később.

A Greatest Hits album után arról szóltak a hírek, hogy megszűnik a zenekar. Miért folytattátok mégis?
-
A hírek tévedtek. Mi soha nem mondtuk, hogy nem folytatjuk, az a lemez csak egy életszakasz lezárása volt, egy számvetés magunkkal. Azt érezzük, hogy a világnak szüksége van a Faithlessre.

Forrás: [origo]

Küzd a zenével

Miért?
- Annyi szenvedés van a világban. Annyi embereknek kell nyomorban és félelemben élnie... Mi a zenével küzdünk azért, hogy segítsünk rajtuk.

Komolyan gondoljátok, hogy pusztán a zenével lehet segíteni?
- A mi életünket megváltoztatta, másnak is segíthet.

Amíg rátok vártunk, olvastunk egy sajtóanyagok, hogy az egyik nagy üdítős cég pszichedelikus mintájú dizájnkólásüvegét is ti terveztétek, mesélnétek erről?
- Mi nem csináltunk ilyet.

Faithless: Mass Destruction

Balogh Zsombor