Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Jótékony raszták a hajléktalanokért

Vágólapra másolva!
A lassan tíz éve működő Dreadslukk reggae-zenei portál és a Fedél Nélkül hajléktalanújság közösen hívta életre immáron másodszor a Jótékonysági Reggae Soundsystem bulit. Szombaton a Nyugati Pályaudvar épületében lévő Cocodrillben a belépő konzerv vagy ruha. A zenéről többek között a PASO Soundsystem és a Love Alliance csapat gondoskodik.
Vágólapra másolva!

Immáron második alkalommal rendezik meg a Jótékonysági Reggae Soundsystemet. Két évvel ezelőtt az első olyan jól sikerült, hogy az akkori ruhaadományok most nyáron fogytak el - mesélte Sebestyén Szabolcs az esemény szervezője.

Remek összefogásból született meg az est fellépőinek listája is. A Rocksteady Girl, Luca és a Sound Sistas képviseli a női erőt.

Őket követi Jahfar, az Afro Soul Sound, Mr Skunk és a Love Alliance brigád. Az utolsó pillanatban a PASO soundsystem-felállása is bejelentkezett, így majdnem teljesnek mondható a hazai szcéna fölvonulása.

A szervező amellett, hogy reggae-megszállott, szociális munkás is. Így kézenfekvő volt, hogy a két dolgot összegyúrja.

Szabolcs azt mondja, nemrég voltak Londonban egy hajléktalan-reggea-fesztiválon, ahol a fellépők nagy része tényleg az utcán élt. "Ez egy tudatos stílus, amit tudatos emberek szeretnek, így az aktivitással nem lesz gond".

A szervező hozzátette: "Az emberek szívesebben adományoznak ruhát vagy élelmiszert, mint pénzt, mert ebben jobban látják az elért eredményt."

Külön öröm, hogy a hazai színtér legismertebb csapatai is ilyen pozitívan álltak hozzá a kezdeményezéshez, így biztos, hogy a szombati partyval össze-kötött jótékonysági akció jól fog sikerülni.


A PASO teljes csapata

party.[origo].hu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről