Jam Master

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Uriel Tony Ricon azt mondja, a Run DMC legendás dj-jénél volt fegyver 2002 októberében, amikor a stúdióban meggyilkolták, de azért nem védekezett, mert ismerte a támadót. Uriel egy amerikai lapnak mesélte el az este történetét.

2002 október 22-én hat óra körül érkezett Jay qeens-i stúdiójába, és leültek játszani a Medden nevű játékkal. A dj pisztolya az asztalon volt, amikor megérkezett titkárnője, hogy átbeszéljék a heti munkát. A hölgy meglátta az asztalon heverő fegyvert és megkérte Jay-t, hogy tegye el, mert fél tőle.

Ekkor érkezett a stúdióba Allen és Mike B, a dj kollegái, akik egy másik szobába szedték össze azokat a demo-anyagokat, amelyeket másnap akartak használni.

Hét óra körül szólalt meg Ricon, a szemtanú telefonja, és átment érte a másik szobába.

Ekkor hallotta meg a lépéseket, és azt hogy Jay azt üvölti: a francba! Gyors egymás-utánban két lövés dördült. Az egyik Ricon lábát találta el a másik végezett Jay-jel.

"Tudtam, hogy vége." - mondja Ricon. "Láttam, ahogy Jay teste eldől és nem mozdult többé."

Bár ő nem látta a gyilkos arcát, így nem is tudná azonosítani, de szerinte a dj biztos, hogy ismerte támadóját, hiszen fegyvere nála volt mégsem védekezett, amikor megtámadták.

Run DMC: Raising Hell

Tavasszal még arról szóltak a hírek, hogy Ronald Tenad Washingtonnak hívják azt a férfit, aki a nyomozás eddigi adatai alapján biztosan részt vett a gyilkosságban. Akkor azt mondta a rendőrség, hogy nagy valószínűséggel hamarosan az egész bandát lekapcsolják. Ám ez a mai napig nem sikerült.

A feltételezett gyilkost közben több bűncselekménnyel is összefüggésbe hozták, állítólag a 2Pac elleni 1996-os merénylethez is sok köze volt.

party.[origo].hu