Háttéremberből ünnepelt sztár

Vágólapra másolva!
A változó időközönként feltűnő Plastic programsorozat keretében már járt hazánkban James Holden, Gregor Tresher, Josh Wink, Jack De Marseille és Savas Pascalidis is. A Deadcode által szervezett bulin, november 9-én pénteken ezúttal a Bedben a Depeche Mode-dal is dolgozó Stephan Bodzin mutatkozik be.
Vágólapra másolva!

Stephan Bodzin mindössze másfél éve vállal dj-fellépéseket, s máris a nemzetközi élvonal legjobbjai közé sorolják. A hirtelen siker azonban nem a csodák kategóriájába sorolható.

A brémai a kilencvenes évek óta az egyik legtöbbet foglalkoztatott producer, akit olyan sztárok kérnek föl közös munkára, mint Thomas Schumacher, Oliver Huntemann, a Depeche Mode, Booka Shade, dj Hell és Anthony Rother.

Bodzin saját bevallása szerint soha semmi mást nem csinált a zenélésen kívül, és nem valószínű, hogy valaha is hátat fordít ennek a szenvedélynek. Főleg, hogy annyi stúdióban töltött év után most végre dj-ként és liveact-művészként is lubickol a népszerűségben.

"Tudjátok, minden olyan gyorsan történt. Hosszú évekig csak stúdióztam, s bár a lemezeim mindig jól szerepeltek, ha dj-kollégáim játszották őket, én magam közvetlenül nem találkoztam a közönséggel. A legelső dj-fellépésemen reszkettem, hogy mi fog történni. Az emberek azonban csodálatosak, még ma sem szoktam meg a szeretetüket, valóságos adrenalinsokk minden egyes buli. Odajönnek hozzám kezet rázni, azt mondják, baromi jó, hogy látunk, te vagy a mi emberünk" - vallja a producer-dj.

Dallamos, sistergő, kemény basszusokkal operáló technójáról dj Hell azt mondja: Bodzinnak köszönhetően vonul be a technolexikonokba a "brémai hangzás".

Frankfurtban

November 9-én a Bedben a magyar technorajongók is tanúi lehetnek Bodzin furcsa és folyamatosan pörgő előadásának. A dj ráadásul egy speciális, érintőpaneles kütyüt is használ majd, melynek működését a közönség projektoron követheti. A megfelelő zenei körítésről persze a hazai Deadcode-rezidensek, Hot X, Igor Do'Urden és Coyote gondoskodnak majd.

party.[origo].hu