Bill Patrick: Bushnak elő kéne állnia valami új zenével

Vágólapra másolva!
Bill Patrick, David Hasselhoffal tervez közös albumot, de közben Richie Hawtinnal játszik a tengerparton. Augusztus 18-án, pedig hazánkba látogat a Fertő-tóhoz egy bulira. A Secret Fusion interjúja.
Vágólapra másolva!

New Yorkban kezdődött karriered. Mennyire volt nehéz érvényesülnöd egy olyan városban, ahol ennyi tehetség van?
- Nem az számít, hogy hol élsz, hanem az hogy a megfelelő emberekkel vedd magad körbe. Amikor elkezdtem dj-zni, akkor volt pár olyan barátom, akik már benne voltak a zenei életben tőlük rengeteg inspirációt kaptam. Először csak afterpartykat rendeztünk a lakásunkban, majd később kisebb dolgokat itt-ott, és ezekből építkeztünk a következő bulira. Mi valami olyasmit akartunk felépíteni, ami a miénk. Soha nem követtünk semmilyen trendet. A zenénk soha nem volt kereskedelmi, vagy tipikusan közkedvelt, és pont emiatt egy kis időbe telt, amíg rákaptak az izére.

A nyári szezonra, ha jól tudom, átjössz Európába. Mennyire kell mást játszanod itt, mint az otthoni közönségnek?
- Imádok Európában játszani, mert mindig azt érzem, hogy itt jobban értékelik ezt a zenét, mint az USA-ban. Amikor tudom, hogy van közönség, aki fogékony és készen áll az újításra is, akkor kicsit megpihenek és többet kísérletezek. Amikor kipihent vagyok, akkor többet tudok táncolni, és amikor többet tudok táncolni, akkor a lányok is többet táncolnak, és amikor a lányok többet táncolnak, akkor a fiúk is többet táncolnak, és amikor mindenki táncol, akkor fergeteges a party.

Az elmúlt évekből kit tudsz kiemelni, akinek a munkássága megfogott?
- Butane, Seth Troxler, Lee Curtiss, Ryan Crosson, All American! A felsorolt emberek mindegyike adott már ki szenzációs zenét. Butane futtatja az Alphahouse labelt, amelyik kiadott pár parádés anyagot az utóbbi pár évben. Egy másik, aki megfogott a munkásságával, az Raresh, Romániából. Fantasztikus zene és még jobb hozzáállás. George Bush nem végez valami jó munkát a megítélésem szerint. Neki elő kéne állnia valami új zenével.

Barátaiddal ( Nick AC , Dennis Rodgers ) elindítottátok a Robots partykat New Yorkban. Milyen stílusokat játszotok ezeken a bulikon?
- Ötvözzük a house és a techno stíluselemeit. Vendégművészként szokott velünk játszani, Francois K, Sven Vath, Dandy Jack, Matthew Dear, Radioactive Man és Trentemoller is. A partyk mindig nagyon jók voltak és boldogok vagyunk ettől.

Forrás: [origo]
"Ne fecséreljétek el az erőtöket!"

Produceri munkák? Várható saját kiadvány?
- Nos, a nyáron Berlinben fogok lakni, hogy Butane-nal dolgozhassak. Nagyon reméljük, hogy sikerül valami érdekessel előállni. Egyelőre nem biztos, hogy teljes albumnyi összejön. Most jobban érdekel, hogy valami olyan zenét csináljak, amire büszke lehetek. Szeretnék pár zenét készíteni David Hasselhoffal Németországban. Na, azt már albumként adnám ki!

Először jössz hazánkba. Mit hallottál rólunk, magyarokról eddig?
- Hogy minden lány olyan, mint egy szupermodell és hogy a srácok szívesen vesznek italt a dj-nek. Természetesen nagyon várom, mert még soha nem jártam erre.

Mit üzensz azoknak, akik várják az augusztus 18-i fellépésed?
- Még mindig sok idő van hátra, szóval ne fecséreljétek el erőtöket másra, mert akkor nem marad semmi augusztus 18-ára.

Hell