Pszichedelikus svédtorna - ma este Atmos

Vágólapra másolva!
A Merlin falai között szombaton a svéd psy-szcéna nagyágyúja, Atmos lép a dj-pultba, Nem először jár Magyarországon, ráadásul nem is utoljára, hiszen már nyárra is be van ígérve egy party.
Vágólapra másolva!

Szerencsére nemcsak az Abbát kapta meg a világ és mi is a svéd zenei színtérről, hanem mondjuk Atmost is, aki viszont olyan goa-psytrance-előadó, hogy más elektronikus stílusok rajongói is megállnak, ha hallják - most szombaton a Merlinben mutatja be digitális struktúráit.

Atmos legutóbb az ozorai dombok között tűnt föl, sőt a friss hírek szerint idén nyáron is örvendeztet majd ugyanitt. Most viszont megfelezve a két dombi-pusztai pszichedélia között eltelő időt, szombaton a Merlinben áll be a dj-pultba.

Atmos neve már lassan tíz éve virít a szcéna legnagyobbjainak listáján. Egyébként nemcsak itthon, mindenütt is az ő színrelépése jelentette a skandináv trance áttörését.

Tomasz Balicki a kezdetek kezdetén még Mato Project néven próbálkozott, bizonyos Magnus Anderssonnal közösen, aki később Noma néven vált a műfaj szintén igen népszerű eladójává. Az Eve Recordsnál megjelent Body Trance után 1999-ben jött ki a The Only Process, mely számtalan remixet is megélt.

A Headcleaner nyolc évvel ezelőtti megjelenése után a Cass & Slide legénységével összefogva (Atmos & Friends aka Echo-Lab) 2001-ben a Flying Rhino égisze alatt jött ki a második album, az Overlap LP. A legutolsó önálló albuma a 2nd Brigade (Spiral Trax, 2004) volt, de a neve ettől függetlenül is feltűnik itt-ott, ahol valamennyire is komolyan veszik a pszichedelikus zenéket.

party.[origo].hu

Atmos Braziliában