Dél-Kelet Európa legjobbját választják

Vágólapra másolva!
A bolgár fővárosban 2006 óta tartják meg Közép-Kelet Európa egyik legjelentősebb zenei rendezvényét, a South-East European Music Eventet (SeeMe). Idén júniusban a szakmai beszélgetéseken és előadásokon kívül egy speciális díjátadóval készülnek a szervezők, melyen többek közt a régió legnépszerűbb dj-it, fesztiválját és klubestjét szavaztatják meg.
Vágólapra másolva!

A Miami Winter Music Conference vagy a barcelonai Sonar balkáni megfelelőjének titulált SeeMe-t idén június 5. és 7. között rendezik meg Szófiában. A városban három napig éjjel-nappal nyüzsögnek majd a legkeresettebb dj-k, producerek, klubtulajdonosok, kiadómenedzserek, iparági szakértők és az elektronikus zene rajongói.

A rendezvény idén kibővül egy díjátadóval, melyen tizenöt kategóriában lehet szavazni egyebek mellett Dél-Kelet-Európa legjobb dj-jére, dalára, klubjára, fesztiváljára, rádióműsorára és feltörekvő művészére. A díjátadó ünnepséget a SeeMe utolsó napján, június 7-én tartják a szófiai Central Military Clubban, ahol két színpadon a díjazottak is fellépnek.

A jelöltekről és a végső sorrendről egyaránt kizárólag a közönség dönt, mindenféle szakértő zsűri közreműködése nélkül. A voksolás érdekessége, hogy a procedúra két fordulóra oszlik.

Március elsejétől itt lehet szavazni a kategória jelöltjeire, a szervezők április 10-én zárják a jelöléseket. Azután pedig minden kategóriában az összesített legjobb öt helyezettre lehet szavazni, egy hónapon keresztül.

Tavaly majdnem négyszáz szakember és több ezer partyzó vett részt a SeeMe konferenciáján, melynek nem titkolt célja, hogy az elektronikus zene bennfenteseit és laikus híveit összehozza, így teremtve lehetőséget minél több fúziónak és innovációnak a szcénán belül.

party.[origo].hu