Duplázik a német titán

Vágólapra másolva!
A tavalyi év nagysikerű In Between című szerzői albuma után a német trance-mágus Paul van Dyk két különleges projekttel rukkolt elő áprilisban. Elsőként is újraindította saját online rádióadóját, valamint Vandit kiadója dalait digitális úton is elérhetővé tette.
Vágólapra másolva!

A vonyc.com-ot a svájci internetes rádióportállal, a tillate.commal együttműködve indította újjá, a cél továbbiakban is a minőségi tánczenék promótálása.

A VONYC Sessions műsorán az elektronikus zene legszélesebb spektrumán a trance-től a technoig van Dykon kívül olyan legendákat nyert meg magának, mint Markus Schulz, Benny Bennassi, Jody Wisternoff, Chris Liebing.

Természetesen a jövő nagy reménységei sem hiányozhatnak, így aztán Jon Rundell, Austin Leeds, Sied van Riel, Jon O'Bir és Tyler Michaud is a keveropult mögé áll.

"Ez arról szól, hogy különböző embereknek esélyt adunk saját zenei stílusuk bemutatására, hadd játszanak és hallgassák őket", magyarázza Paul van Dyk.

Ezen kívül Vandit Digital néven elindította digitális kiadóját, mely az internetes szárnyaként fog működni a hagyományos terjesztéssel foglalkozó Vandit Records-nak.

"Ennek létrejötte egy stratégiai döntés, ugyanis a Vanditnál rengeteg zene jön ki. És a terjesztésükre korlátozottak a lehetőségeink, így új utakat kellett keresnünk."

"Az elektronikus zenére különösen is igaz, hogy digitálisan fogyasztják, a Beatportról és más egyéb üzletekből veszik a trekkeket. A mi esetünkben a promoció ugyanaz maradt, csak annyi változott, hogy bizonyos kiadványok esetében fizikailag nem készítünk lemezt és cédét."

A digitális kiadó a tánczenék szinte teljes spektrumából merít, így aztán nem lesz egy stílushoz kötve. "Azt adjuk ki, ami tetszik nekünk, és ha megnézed a Vandit katalógusát, láthatod, hogy a zúzós technotól az olasz house-on keresztül a legismertebb trance-ig mindent megtalálsz. Az egyetlen lényeges szempont a kiváló minőség."

És ha mindez a sok újítás nem lenne elég, van Dyk hamarosan megjelenteti következő remix kislemezést, melyre tavalyi In Between albumának néhány trekkjét dolgozza fel, emellett ő mixeli a legújabb Cream Ibiza Sessions albumot a nyár folyamán.

Mint elárulta, "tervezzük a Vorsprung Dyk Technik újabb verzióját is, a válogatáson az elmúlt években készített remixeimbol adnék ki egy lemeznyire valót."

party.[origo].hu

Paul van Dyk: Nothing but you