A világ legjobb drumandbass dj-jének partyja - megvannak a nyertesek

Vágólapra másolva!
Andrew Clarke, azaz Andy C vitán felül az első számú drumandbass dj, ahogy ezt az éves nemzetközi szavazások is bizonyítják, amelyeken sokadik éve zsinórban aratja le az elsőnek kijáró trófeákat. A szombati, Stúdióba szervezett Bladerunnaz-party látogatásának apropója, hogy elkészült Nightlife című mixalbum-sorozatának negyedik része.
Vágólapra másolva!

Tizenhárom éves korában nővére rángatta el egy illegális partira és ezzel örökre megfertőzte a kis Andrew-t az elektronikus zenével. Andy C mára minden drumandbass közönségszavazást megnyert, jelenleg vitathatatlanul ő az elsőszámú top-dj a stílusban.

Lehetetlen utánozni, mixtechnikája pontos, gyors és kifinomult. Nem egyszerűen számokat illeszt egymáshoz, hanem úgy válogat és húzza egymásra a számokat, hogy a hallgató sokszor nem is tudja melyik lemez is szól.

Társával, Ant Miles-szal együtt 1992 óta vezetik saját kiadójukat, a Ramot és együtt zenélnek Origin Unknown néven. Kiadótársukkal együtt ők a Ram Trilogy, ezen a néven elsöprő, igazi tánctérre szánt darabokat készítenek.

A Ram időközben kinevelt és maga köré gyűjtött egy adag fiatal producert, elég csak a Sub Focus, Nightbreed, Noisia és Mayhem neveket sorolni. Andy C 2003-ban jelentette meg az első Nightlife mixalbumot, amelynek két éven belül elkészült két folytatása is.

A drumandbass széles spektrumát bemutató, változatos korongok jellegzetessége, hogy egyre több, még kiadatlan szerzeményt tartalmaztak. A harmadik Nightlife pedig egyenesen hemzsegett a még megjelenés elott álló zenéktől, külön érdekessége, hogy hosszú évek után egy Andy C szerzemény, a Finders Keepers, is feltűnik az ígéretes trekklistán.

A hivatalosan május 5-én kiadásra kerülő Nightlife 4 ismét széles spektrumát mutatja be a drumandbass-nek, szórakoztató, parádés mixelésben tálalva. A mondhatni már-már szokásos, előremutató zenék sorát hozza, köztük Sub Focus, Chase & Status, Commix, Hazard, Calibre és Ram Trilogy-féle okosságok. Magyar vonatkozása a lemeznek Absolute Zero & Sub Ponicks Code című trekkjének SKC remixe.

Andy C és mc GQ fellépése

Andy C természetesen nem érkezik egyedül, hű mikrofonhordozója, mc GQ gondoskodik a vokálokért és szövegekért a tört ütemek felett. Rajtuk kívül ott lesz a drumandbass-szcénát 2004 óta lassan meghódító The Upbeats, mely címadó albumával állandó helyet bérelt magának a vezető lemezlovasok táskájában.

Jeremy Glenn és Dylan Jones duója a távoli Új-Zélandról szállítja páratlan zenéit, sötét törtütemeiket a stílus meghatározó kiadói szignálták (Renegade Hardware, Bad Company Presents, Project51, Virus). Az első nagylemez óta eltelt három évben saját munkáik mellett együttdolgoztak olyan neves producerekkel, mint Optical, a Bad Company, a Noisia és TeeBee.

A nyolc éve tartó barátság során egyedi hangzásukra azonnal ráismerni: energikus liquid funk, intenzív sötét és fojtogató dárenbéz, neurotikus utazás a tört ütemek mélyére.

The Upbeats feat. Georgie:Thinking Cap