Megvan a labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos zenéje

Vágólapra másolva!
A holland Junkie XL számos nagysikerű reklámfilmhez készített már zenét, ám legutóbbihoz írt remixét még a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos zenéi közé is beválasztották.
Vágólapra másolva!

Tom Holkenborg, azaz Junkie XL újabb húzással teszi még ismertebbé nevét: az egyik legnagyobb sportszergyártó cég reklámfilmjéhez a legendás Eagles Of Death Metal rockzenekar Don't speak című számának remixét készítette el. A kisfilm egy holland futballistáról szól, aki amatőr klubjából az Arsenalig menetel, majd pedig a holland nemzeti válogatott tagjaként a nyári labdarúgó Európa-bajnokság döntőjéig jut el.

A mintegy kétperces filmben feltűnik az Arsenal-edzője, Arsene Wenger is, a klipet Madonna férje, Guy Richie rendezte (A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső, Blöff). Mindezek alatt pedig Junkie XL remixe hallható, mely az eredeti zúzós rock'n'roll trekket kicsit extravagáns köntösbe bújtatta.

Tom egyik kedvenc zenekara éppen az Eagles of Death Metal, amely a Queens of the Stone age frontembere, Josh Homme egyik projektje. "Évek óta imádom az együttest - vallja Junkie XL - , éppen ezért nagy büszkeség számomra ez a remix. Remélem, hogy ezzel a remixszel még nagyobb közönség ismerheti meg őket, mert tényleg fantasztikus egy banda".

A hollandnak nem ez az első reklámzenéje, 2002-es Elvis Presley-feldolgozása, a Little Less Conversation is ilyen célból készült, és végül hatalmas nyári sláger lett belőle. Ráadásul legutolsó albuma is az eladási listákat döngeti a digitális kiadóknál, és éppen zajló amerikai turnéja során hatalmas figyelemmel kíséri a közönség fellépéseit, legutóbb a Coachella fesztiválon lépeett fel több mint tízezer party előtt.

party.[origo].hu

Eagles of Death Metal: Don't Speak