A pillanat emberei - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Nem szeretnénk közhelyeket puffogtatni, de ez a hétvége több szempontból is alkalmas az ünneplésre: partyoldalunk négyéves, de tartva magunkat az objektív tájékoztatáshoz, nem csak erről zengünk, hanem ajánlunk még Syrup- és Flört-évfordulót is, emellett az ország - további - izgalmas és előremutató kezdeményezéseit mutatjuk be. Kérem, kapcsolja ki - önmagát!
Vágólapra másolva!

Szirupos bunker
Veszprémen és környékén élők figyelem! Június 28-án ismét Syrup által szervezett Bunker buli Balatonalmádiban, a szokott helyen, ezúttal kilenc dj és három liveact gondoskodik a haddelhaddról.

Csaknem tíz éve minden nyár elején összegyűlik a Syrupos társaság, hogy csupán a természet és zene iránti szeretettől hajtva, egy napra birtokba vegyék a balatonalmádi Megye-hegy indusztriális orosz bunkereit. A föld alól kibújt elektronikus zenék és a hozzá kapcsolódó révek hőskorát idézve, a Bunker hátat fordít a klubéletnek és szájról-szájra, internetes fórumokon szerveződik.

Míg az egyik pultban hagyományosan itt lesz a hazai minimal dj-k és live actek (Ferenc Vaspoeri-live, Pakt-live, Isu, Chrom, Fiba, Wuki) színe java, a másik pultban kora estétől ambient koncert, dubstep, break, elektró (SoftMotel-live, Gordon, Mesterházy, Atomic, Cop, Sowjet) adja a felhozatal javát. A szombati partyra a belépés ingyenes.

Balatoni mozizás
A télen testet lelket átmelengető gyógyfürdős Cinetrip parti nyáron két alkalommal hűsítő, egésznapos, természetes vizi, nagymedencés utazásra csábít. Június 28-án, szombaton reggel tíztől váltják egymást a szabadlevegőn a Rudas négy helyszínéről áttelepült dj-k és vk-k a tavaly nyáron új formát öltött siófoki Coke Clubban.

A Cinetrip plein air kitartóan utaztatja a ritmusra pancsolókat, napernyő alatt hörpölőket, homokfutókat, molón ámulókat és nem utolsósorban a fitoplanktonokat. A Cinetrip plein air táncvigalmának fellépői a nap folyamán Jácint, Solid, Sanyi, Waxman, Kaszi, Marvin, Grasshop és Palotai. A vizuálról a Skylab led-installációja és a Duotrixx fény-performansza gondoskodik.

A szokásos vízparti ruházat, egy nagyobb törülköző, papucs, és ezúttal naptej is forrón ajánlott. Strandbelépő kilenc és este hét között kilencszáz, délután négytől hét óráig ötszáz forint, este hét után pedig ingyenes.

Boldog szülinapot minékünk!
Négy gyertya kerül fel a party.[origo].hu születésnapi tortájára, a hazai elektronikus zenei szcénával foglalkozó oldalunk ugyanis 2004. májusában indult. Negyedik születésnapunkat külföldi dj-vel, jelesül a brit house-mágussal, Asad Rizvivel ünnepeljük.

Tizenhárom évvel ezelőtt tette le névjegyét Asad Rizvi az elektronikus tánczene asztalára, azóta több mint kilencven megjelenésen van már túl, amelyekben a brazil beütésű vokális melódiáktól kezdve a húzos chicago house-on keresztül a belassúlt ütemekig mindent érintett. Az évek során a house legkiválóbb kiadóinál jelentette meg éppen aktuális felvételeit, emellett számos remixet készített (Charles Spencer, Kurtis Blow, Mr C).

A party.[origo].hu negyedik születésnapi partyján az alaphangulatról a szőrös kollektíva dj-je, Beta gondoskodik, őt követi legalább kétórás szettjével Asad Rizvi, akit majd házi dj-nk, Dr. Zoidberg (másik nevén Oyle) és a Tilos rádió, a Magyar Narancs és oldalunk egyik zenei újságírója, dj Minek játéka követ. Ünnepeld meg te is velünk négyéves fennállásunkat, a Cha-Cha-Cha-teraszra június 28-án ingyenes a belépés!

Asad Rizvi

Indiepop-bál
A PEP! magazin ötödik születésnapi lapbemutató partyján éjszakába nyúló francia-magyar indiepop-bál látható/hallható két helyszínen: a koncertteremben zenekari zúzda, a tetőteraszon Lollipop-lemezlovasok. Főprodukcióként fellép a Stuck in the Sound, amely kvartettjének profi módon játszott gitárpopját általában angolszásznak szokás nevezni.

A csapat számai angol nyelvűek, ennek ellenére tagjai párizsiak, egy tehetségkutató révén tettek szert elsöprő ismertségre. A Stuck in the Sound jelenleg második nagylemezét készíti, melynek felvételeit rövid időre megszakítja a Pep! magazin partija kedvéért.

Ott lesz még az este folyamán a pécsi indie-elektronikus Spacesh!t, az elektropunk-indie Hangmás Budapestről, illetve utánuk a Tesco Disco dj-k - nevükhez méltón - igen gazdaságos szórakozást ígérnek. Az ezerkétszáz forintos belépő áráért a PEP! magazin legfrissebb száma is jár.

Stuck in the Sound: Toyboy

A pillanat embere
A szenzációsan sikerült évkezdés és a Flört-szülinap után a nyári hőséggel együtt tovább forrósítják a hangulatot Siófokon, ugyanis az egyik közönségkedvenc Matthew Dekay (akit talán nem kell bemutatni) és a házigazda Dandy mellett egy spanyol house-fenegyerek is a fellépők névsorát színesíti.

Matthew Dekay tavaly a Flörtben

A madridi Wally Lopez karrierjét rádiós dj-ként és műsorvezetőként kezdte tizenhárom évesen. Az első tapasztalatokat követően a legjobb spanyol rádióknak dolgozott, mint a house műfaj úttörője Spanyolországban, hamar elkezdte a világ legjelentősebb klubjait járni, ahol olyan hírességekkel játszott együtt, mint Paul Van Dyk, Paul Oakenfold, Pete Tong, Sébastien Leger és Mark Knight.

2000-ben írta az Amman című szerzeményét, amit nevezhetünk az első nemzetközi slágerének is, majd azóta töretlenül ontja a fenékrázós trekkeket, amiből egy jóadagnyit szombat este is prezentál a Flörtben.

Wally Lopez dj-szett