Kettőn áll a vásár - Muzzaik a Sensationön

Vágólapra másolva!
Szeretnénk, hogy az idei rendezvény fiatal magyar tehetségeknek adjon lehetőséget a kiugrásra, ezért esett a választás a Muzzaikra - mondta Baksai Péter, a Sensation White szervezését lebonyolító Showtime Budapest egyik vezetője.
Vágólapra másolva!

A 2008-as Bárány, Hamvai produkciójára érkezett közönségreakciók alapján egyértelművé vált, hogy vérfrissítésre van szükség, és Danny-L és Sullivan megfelelnek ennek. Az utolsó szó mindig a hollandoké, ők választották a Muzzaikot, de nekik tetszett a tavalyi produkció is - ismertette a folyamatot a szervező.

A hollandok bólintásában valószínűleg nagy szerepe volt annak, hogy a Danny-L (Dalmady Dániel) és Sullivan (Milichovszki Zsolt) alkotta páros már bejárta Európa nagy részét, sőt Mexikóba is eljutott, és zenéiket olyanok pörgetik, mint Roger Sanchez, a Deep Dish, Peet Heller vagy Danny Tenaglia. A két magyar dj 2002-ben öntötte közös formációba egyéni munkásságát, hogy pár év alatt, a deephouse-ból kibontakozva mára szinte a house minden elemét eszköztárukba illesszék.

Viszonylag gyorsan jöttek a nemzetközi sikerek, a srácokat jelentősen segítette a Roger Sanchezzel kialakult jó kapcsolat. A kezdeti ismerkedés után az amerikai sűrűn játszott Muzzaik-zenéket, majd következtek a közös fellépések is, sőt a menedzsmentkutatásban is segédkezett, amire nagy szüksége volt a srácoknak.

Az Amsterdam Dance Event-es fellépésüket követően végül a holland 1management szárnyai alá kerültek, mindjárt Fedde Le Grand mellé. Eközben, még 2006-ban You Can Turn Me On című számuk a nylcadik helyig jut az amerikai Billboard Hot Dance Club Play listáján. A külföldi sikereket hazai elismerés is követte, a Magyar Lemezlovas-egyesület 2008-ban a Muzzaiknak adta az Év Dj-producere-díjat.

Eddigi munkáik a Stereo, az Iberican, Harlem, Stealth, SFP, Tommyboy Silver, Yoshitoshi, Seamless Black, Progcity, Armada, Serial Killer, Pornostar, Saw Recordings és a Universal Music kiadóknál jelentek meg. Első szerzői albumuk, a 2007-es Between the Beats, szintén a spanyol Stereo Productionshoz köthető.

Danny-L és Sullivan mozgástere nem korlátozódik a Muzzaikra, a formáció mellett a Muzzaik Productions és a Lip Recordings is többek közt az ő kezük alatt működik. Előbbi a Muzzaik nevet meglovagoló, több előadót felkaroló projekt, melyben Soneec, Belocca és Chris Lauer & Canard is alkot, de dolgoztak együtt Virággal, Zajdával és Domokos Csillával is.

A jól csengő név alatt a produkció képes olyan tehetségeket is bemutatni külföldön, akik önállóan kevés eséllyel nyitnának szélesebb piacok felé. A Lip Recordings Soneec kezdeményezésére a kevésbé populáris, főként deephouse-t játszó előadóknak biztosít megjelenést. Az eddig magyarokat tömörítő projekt a jövőben külföldi előadók felé is nyit.