Budapest az óceán mélyén - a Sensationön jártunk

Vágólapra másolva!
A Sensation White tízéves története során másodszor járt Budapesten a hétvégén, hogy idén az óceánok mélyére kalauzoljanak mindenkit, aki részese akart lenni a világ talán leglátványosabb elektronikus zenei eseményének. Profi szervezés, hétórás extázis, gigantikus látvány és exkluzív környezet - csak sajnálhatja, aki lemaradt róla. Mi ott voltunk. 
Vágólapra másolva!

A Sensation White új témája az Ocean of White (Fehér Óceán) Belgium, Bécs és Lisszabon után a hétvégén a Papp László Sportarénát is átváltoztatta - Chilében és Braziliában ugyanis a nálunk már tavaly bemutatott Tree of Love debütált -, így a nyolcezer négyzetméteres küzdőtér mint az óceán mélye nyert új értelmet, és több mint tizenkétezer embert vonzott a tengerfenékre.

Aki igazán rá akart készülni, az vagy a tavalyi Sensation-DVD-vel hergelhette magát a kapunyitás előtt, vagy a május elsejétől idehaza is kapható The Ocean of White, Budapest 2009 DVD-vel, melyen többek között a hajnalban fellépő Tocadisco Morumbija is szerepel.

A fehérré vedlést idén már hagyományteremtésként fogtuk fel, és amíg tavaly némi idegenkedéssel olvadtunk bele a közegbe, most mi sem tűnt természetesebbnek, mint a Sensation jegyében vállalt sorsközösség. A dresscode eredete 2001-re vezethető vissza: Duncan Stutterheim, a rendezvényt szervező ID&T médiacég alapítója kérte meg a látogatókat, hogy fehér ruhában érkezzenek az autóbalesetben elhunyt alapító testvére Miles tiszteletére.

A majd' tízórányi, tavaly júliusban Amszterdamban debütált koreográfia sokak szerint nemcsak látványban, de fantáziában is felülmúlta a tavalyi Tree of Love-ot. Emellett a szervezők is csiszolgattak a terepen, új helyre került a keverőpult és büfé települt a legnagyobb Deluxe-emelvényre.

Forrás: [origo]

A víz alatti világot megidéző kékes-fehéres színkombináció, a küzdőtéren hosszanti irányban elhelyezett nyolcvanméteres, óceánszerű színpad - tavaly ugyanezt egy húsz méter magas lombos fát szimbolizáló díszlet testesítette meg -, a ritmusra feltörő szökőkutaknak helyet adó huszonnégy zátony, a plafonról lelógó tizenhat óriás medúza és a szintér közepét uraló hatalmas gömb - amely alatt a körbe-körbeforgó dj-pult kapott helyet - már-már misztikus hangulatot teremtett és megadott minden illúziót.

A Sensation-produkció híres arról, hogy nem spórol sem a látvány- és show-elemekkel, sem a speciális fény-, lézer- és hangtechnikával - olyat nyújtanak, ami garantáltan beleég a tudatba és az egységes kompozíciónak köszönhetően nemcsak darabjaiban. Az élmény egésze is emlékezetes.

''Kilenc után érkeztünk, lazábban vették a beengedést, mint tavaly, elkérték a jegyet, a perforált részt leszedték, aztán mehetsz és ennyi. Se karszalag, se motozás" - ír az estéről egy fórumozó. ''Lehet egy kicsit elfogult vélemény, de szerintem nagyon össze lett rakva ez az Ocean of White téma. A fellépőkről se engedném bő lére a dolgot, mert egyszerűen fantasztikus volt számomra az összes."