Nyerjen [csevegőszoba]-könyvet!

Vágólapra másolva!
Elsőre talán furcsa ötletnek - fából vaskarikának, ha kritikusabbak vagyunk - tűnhet, hogy online beszélgetéseket könyv formájában jelentessünk meg, de a [csevegőszoba] című kötet élő példája annak, hogy az interneten kialakuló beszélgetések nem feltétlen a pillanatnak állítanak emléket. Sőt, ha 49 kellőképpen ismert és érdekes személyt hívunk meg egy virtuális kvaterkára, valamint izgalmas és szokatlan kérdéseket teszünk fel nekik, a végeredmény akár még időtlen is lehet.
Vágólapra másolva!

Tartalom:
Szeretnénk mindjárt az elején tisztázni: a könyv a mi kutyánk kölyke, azaz nem véletlen névazonosságról van szó, valóban az [origo] virtuális csevegőszobájában lezajlott beszélgetéseket foglalja össze a kötet. Ennek ellenére nem tartjuk álságosnak, hogy itt és most lelkesen, kicsit büszkélkedve írjunk róla, hiszen a könyvben szereplő kérdéseket kivétel nélkül olvasóink tették fel, ha úgy tetszik, a meghívott vendégekkel, közszereplőkkel közösen ők írták a könyvet.

De kikről is van szó pontosan? A [csevegőszoba] egy híján ötven beszélgetést tartalmaz, igen különböző, de a maguk területén kivétel nélkül kimagaslóan teljesítő, különleges emberekkel. Van köztük olimpikon (Mohamed Aida, Kiss Gergő, Janics Natasa, Gyurta Dani, Igaly Diána), író (Gerlóczy Márton, Réz András, Lázár Ervin, Karinthy Márton), politikus (Göncz Kinga), agykutató (dr. Hámori József), zenész (Yonderboi, Amorf Ördögök, Anima Sound System, Hajós András), de még tibeti miniszterelnök is (Szamdong Rinpocse).

A beszélgetésekben azért mégis van valami közös: a Csevegőszobában járt vendégeknek kellemetlenül őszinte kérdéseket is fel lehetett tenni (az internet egyik sokat emlegetett előnye), és olvasóink általában éltek is ezzel a lehetőséggel.

Miért ajánljuk?
A [csevegőszoba] interjúiról így könyv formájában közölve is ordít, hogy az internet közvetítésével készültek. Jellemző rájuk az a közvetlen hangnem, amit a személyes találkozókból adódó megilletődöttség általában nem enged meg, az az őszinteség, amire a legtöbbször hasonló okok miatt szintén nincs lehetőség. Ennek a légkörnek köszönhetően olvasóink mertek - és a mai napig mernek - egyszerűt kérdezni, s mint több esetben is kiderült, a válasz sokszor épp ettől lesz érdekes. Kicsit mások tehát ezek a beszélgetések, mint megszokhattuk, éppoly sokszínűek, sokhangúak, mint a közeg, melyben születtek.

Megjelent:
A Sirály kiadónál

Ára:
2290 Ft

Amit érdemes megjegyeznünk:
2030 körül élet lesz a Marson, legalábbis ezt jósolják a könyvben szereplő Mars Társaság fiataljai.