Velük kell megküzdenie a férfi kézilabda-válogatottnak az olimpiai szereplésért

München, 2024. január 16. A magyar válogatott játékosai a Himnuszt éneklik, miután csapatuk 33-25-re legyőzte Izlandot a csoportkör harmadik fordulójában a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon a müncheni Olympiahalléban 2024. január 16-án. A magyar csapat veretlenül, a maximális két ponttal jutott középdöntőbe. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A friss Európa-bajnoki ötödik magyar férfi kézilabda-válogatott a norvég, a portugál és a tunéziai csapattal találkozik az olimpiai selejtezőtornán - erősítette meg a magyar szövetség az MTI megkeresésére.

A március 14. és 17. között sorra kerülő viadalon az első kettőben kell végeznie a nemzeti csapatnak ahhoz, hogy 2012 után ismét ott lehessen az ötkarikás játékokon. A kvartett mérkőzéseinek lebonyolítására pályázott Magyarország (Tatabánya) és Norvégia (Trondheim) is.

A magyar válogatottra irtózatosan nehéz sorozat vár a selejtezőben Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A négyes utolsó kiadó helye azzal dőlt el, hogy Egyiptom nyerte a szombaton zárult Afrika-bajnokságot, miután a döntőben 29-21-re legyőzte Algériát. Így ők automatikusan kijutottak az olimpiára, míg a kontinenstorna harmadikja, Tunézia került a magyarokkal egy kvalifikációs csoportba.

A női válogatott április 11. és 14. között a debreceni Főnix Arénában a svéd, a kameruni és a japán együttes ellen harcolhatja ki az ötkarikás részvételt.