Vágólapra másolva!
A Szeged házigazdaként 28-27-re kikapott a német THW Kieltől szerdán a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában.

Eredmény, 13. forduló, A csoport: 
OTP Bank-Pick Szeged - THW Kiel (német) 27-28 (14-16)
lövések/gólok: 46/27, illetve 47/28
gólok hétméteresből: 2/2, illetve 3/2
kiállítások: 4, illetve 8 perc

A szegediek - akiknek a keretéből Nagy Martin és Luka Stepancic maradt ki - annak tudatában léptek pályára, hogy pontszerzésük esetén biztossá válik a továbbjutásuk a csoportkörből.

Ennek megfelelően jól kezdtek, a 11. percben 6-4-re vezettek, akkor azonban megtorpantak, sorra hagyták ki helyzeteiket, ezt a német bajnoki címvédő egy 5-0-s sorozattal használta ki, így a 15. percben Kárpáti Krisztiánnak időt kellett kérnie. A folytatásban két percen belül visszazárkóztak mínusz egyre Bánhidi Bencéék, de az ebben az időszakban mutatott jó teljesítményüket nem tudták tartóssá tenni, ezért kétgólos hátrányban voltak a szünetben.

BÁNHIDI Bence, Pick Szeged, kézilabda
Bánhidi Bence szokás szerint klasszis teljesítményt nyújtott a BL-rangadón
 MTI/Ujvári Sándor

A második félidő elején egyenlített a Szeged, de a legfontosabb pillanatokban támadásban és védekezésben is pontosabb volt a THW Kiel. A 12. perc után az 52.-ben vezetett ismét a hazai együttes (25-24), amely ekkor két irányítóval, balátlövő nélkül játszott. Dean Bombac jóvoltából a balszélső Marin Jelinic kétszer is középről, a beálló helyéről szerzett gólt. A hajrában statikusabb lett a házigazdák támadójátéka, a németek 75 másodperccel a vége előtt ismét átvették a vezetést. Az utolsó percben előbb Imanol Garciandía az ellenfél kezébe passzolt, majd Dean Bombac visszaszerezte a labdát, de az véletlenül a lábához ért, ezért a játékvezetők elvették tőle, így a Kiel 28-27-re győzött.

Mario Sostaric nyolc, Jelinic és Garciandía négy-négy góllal, Mikler Roland 15 védéssel zárt. A túloldalon Eric Johansson nyolc, Elias Ellefsen Skipagötu öt találattal, Samir Bellahcene nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat 16. egymás elleni BL-meccsén öt szegedi siker és egy döntetlen mellett tizedik alkalommal nyert a Kiel. A hat győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel álló szegediek egy hét múlva a francia Paris Saint-Germain otthonában zárják a BL csoportkörét.

Mindkét csapat nagyszerűen küzdött. Tudtuk, hogy a Kiel a világ egyik legjobbja, amely nagy tempóban kézilabdázik és rengeteg támadást vezet rendezetlen védelem ellen. A vereség ellenére a játékosainkat dicséret illeti, mindent megpróbáltak, nagyszerűen küzdöttek

 - mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Kárpáti Krisztián vezetőedző.

Hozzátette, egy pontra rászolgáltak, de ilyen a sport, nem mindig az történik a pályán, ami reális lehetne. Mint mondta, sajnos már nemcsak a saját kezükben van a továbbjutásuk kérdése, figyelniük kell a többiek eredményeire is.

A Veszprém csoportjában Fazekas Gergő csapata, a lengyel Orlen Wisla Plock 32-32-es döntetlent játszott a dán GOG otthonában. A válogatott irányító hat lövésből négyszer talált be.

Csütörtökön játsszák:
B csoport: Montpellier HB (francia)-Telekom Veszprém 20.45