Del Bosque szerint a hosszabbításig jobbak voltak a portugálok

Vágólapra másolva!
Vicente del Bosque spanyol szövetségi kapitány szerint csapatának szerencséje volt a büntetőrúgásoknál a portugálok elleni elődöntőben.
Vágólapra másolva!

Del Bosque szerint a donyecki mérkőzés nagyobb részében a portugálok játszottak jobban, hatékonyan védekeztek, támadásban pedig nagyon veszélyesnek tűntek. Del Bosque azt mondta, Jesus Navas és Pedro beállítása változtatott a helyzeten: addig fáradtnak érzékelte csapatát, utána viszont magasabb tempóra váltott.

"Nagy szerencsénk volt a tizenegyeseknél, gratulálok a portugáloknak, fantasztikusan teljesítettek a tornán" - fogalmazott az elődöntő utáni sajtótájékoztatón. "A ráadásban sikerült problémákat okozni ellenfelünk védekezésében, elsősorban a tapasztalt játékosainknak köszönhetően. Mentális szempontból erősek voltunk, a cseréink beállásával pedig több helyzetet is ki tudtunk alakítani" - tette hozzá.

Del Bosquénak azzal nem volt gondja, kiket állítson a labda mögé. "Fabregas például szólt, hogy ő akarja lőni az ötödiket, mert az lehet a győztes tizenegyes" - árulta el a szövetségi kapitány.

Paulo Bento, a portugálok szakvezetője azt mondta, az ötödik büntetőjüket Cristiano Ronaldo lőtte volna. "Ez volt a tervünk, és ha 4-4-nél odaáll a tizenegyeshez, most másról beszélgetnénk" - fogalmazott a 43 esztendős szövetségi kapitány. "Azért veszítettünk, mert a spanyolok sokkal eredményesebbek voltak a büntetőrúgások során, de az is igaz, hogy egyáltalán nem volt szerencsénk az egész tornán" - jelentette ki.

Bento szerint tanítványai kilencven percig jobban játszottak ellenfelüknél, ám a hosszabbításban már kevésbé futballoztak hatékonyan. "A spanyol válogatott igazán megérdemli, hogy ott legyen a döntőben, ezzel együtt szeretném megköszönni a játékosaimnak azt, ahogyan ezen a tornán teljesítettek" - tette hozzá a szakember.