Bento: Ronaldo már a Reallal rászolgált az Aranylabdára

Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo 27 évesen sem nyert semmit válogatottként, miután Portugália büntetőkkel kikapott Spanyolországtól az Eb-elődöntőben. Ezzel együtt Paulo Bento szövetségi kapitány szerint a játékos Real Madridban nyújtott teljesítménye önmagában elég lehet az Aranylabdához.
Vágólapra másolva!

Ronaldo összesen hatvan gólt lőtt az elmúlt idényben a Realban, amely besöpörte a bajnoki címet, a BL-ben pedig elődöntőt játszott - ez remek alap lehet Bento szerint a szélső Aranylabdájához.

"Ronaldo jó teljesítményt nyújtott az Euro 2012 alatt. Nem normális azt gondolni, hogy majd egyetlen játékos a csapat minden problémáját megoldja" - nyilatkozta a kapitány a portugál állami televíziónak. "Ő a világ legjobb játékosa, ezt szerintem el is fogják ismerni év végén, és nem kell ehhez Eb-t nyernie."

"Ugyanakkor ő is emberi lény, aki 11 hónapon át nagyon kemény nyomás alatt állt" - tette hozzá Bento.

Ronaldót a németek és a görögök elleni csoportmeccs után sokan kritizálták, a 43 éves edző azonban megvédte, mondván, ő akkor is jól játszik, amikor éppen nem lő gólt: "Igazságtalan megbüntetni egy játékost, ha kihagy két helyzetet. Dánia ellen ezt tette, de szerintem nem focizott rosszul."

Ronaldo a spanyolok ellen az utolsó büntetőt rúgta volna a párbajban, ám az addigra már eldőlt, Portugália kiesett.

"A hasonló helyzetekben különböző tapasztalatokat élt meg Ronaldo. A Bayern München ellen hibázott, míg a Chelsea ellen - még a ManUnited játékosaként - utolsóként lőtt és nem rontott" - magyarázta Bento.